Pregătire suplimentară în licee pentru elevii care susțin bacalaureatul

elevi bacalaureatReprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au solicitat conducerilor unităților de învățământ liceal planuri de măsuri concrete pentru  îmbunătățirea rezultatelor la examenul de Bacalaureat din vară. Gabriel Hârtie, inspector general al IȘJ, a declarat că în acest sens au fost făcute și controale în școli pentru a vedea cât de realiste sunt aceste planuri.

like facebook, stiri, botosaniS-au derulat inspecții tematice pentru a verifica planurile de măsuri pe care școala și le-a propus. Am rugat conducerile unităților de învățământ să nu fie doar planuri pur-formale, planurile de măsuri trebuie să fie adaptate pe specificul fiecărui liceu și să fie realiste. Asta înseamnă pregătire suplimentară, mai multe activități chiar și de consiliere cu elevii și cu părinții acestora. Problema cu care ne confruntăm este prezența foarte redusă a acestor copii la orele de pregătire suplimentară. Profesorul este dispus să facă acele ore de pregătire, în mod voluntar, dar din păcate vin tot acei elevi care au interes crescut pentru aceste examene. Elevii care au rezultate mai puțin bune sunt elevii care lipsesc de la pregătire”, a spus Hîrtie.

Șeful IȘJ susține că din expertiența anilor anteriori, procentul de promovare a examenului de maturitate va crește față de cel de la simulare.

Ei s-au verificat, au văzut punctele slabe pe care le au și mai au timp în aproape două luni să-și revizuiascvă materia acolo unde e cazul”, a adăugat inspectorul general al IȘJ.

One thought on “Pregătire suplimentară în licee pentru elevii care susțin bacalaureatul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *