Profesorii botoșăneni au primit un plus la salariu după trecerea contribuției de la angajator la angajat. Vezi cât!

bani numaratiProfesorii botoșăneni s-au bucurat de un plus la salariu după trecerea contribuției de la angajator la angajat, chiar dacă în unele cazuri a fost nesemnificativ. Potrivit liderului de sindicat al Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, Liviu Axinte, creșterea a fost în jurul a 3-4%, respectiv de la 15 lei și până la 120 lei. În schimb, salariile profesorilor cu fracții de normă au rămas aceleași iar scăderi s-au înregistrat la indemnizațiile profesorilor care sunt în concediu medical.

like facebook, stiri, botosaniMulți au primit fluturașii și am înțeles că sunt diferențe salariale în plus, între 15 lei până la 120 lei, pentru situațiile cu care am discutat. Nu pot să spun că pentru toată lumea au fost majorări. Sunt salariile asigurate la același nivel pentru fracții de normă, deci aceștia nu au nimic în plus, ceea ce nu este corect. Se primesc mai puțini bani în cazul celor care au indemnizații medicale. Avem și un caz, un profesor care se află în concediu medical având o boală incurabilă și căruia i-a scăzut indemnizația cu 100 lei, chiar în perioada asta când are nevoie de medicație și de o alimentație mai bună. Sunt mai multe lucruri care nu au fost avute în vedere”, a menționat liderul LSI Botoșani.

 

2 thoughts on “Profesorii botoșăneni au primit un plus la salariu după trecerea contribuției de la angajator la angajat. Vezi cât!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *