Taximetriștii botoșăneni solicită majorarea tarifelor pentru transport persoane. Vezi cu cât!

statie taxi rapsodia 001Asociația Profesională Camera Taximetriștilor Botoșani a solicitat municipalității,  printr-un memoriu,  majorarea tarifelor pe cursele de taxi. Reprezentanții asociației cer ca tarifele de pornire, distanță și staționare să se majoreze de la 2 lei pe km la 2,5 lei pe km.  Aceștia motivează că în ultima perioadă prețul la carburanți a crescut, însă, spun ei, costuri sunt și cu reparația și întreținerea taximetrelor.

like facebookEi mai spun că și parcul auto trebuie schimbat cu autoturisme mai noi de zece ani, iar pentru a introduce un autoturism în activitatea de taximetrie, costurile pentru dotarea și echiparea acestuia sunt destul de mari.

În memoriul depus la Primăria Botoșani, aceștia au făcut și un studiu de fundamentare și spun că prețul real reieșit ar fi mult mai mare, respectiv 2,91 lei pe km.

Urmare a memoriului depus, Primăria a supus spre dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Consiliu Local privind numărul maxim de autorizații de taxi. Cetățenii pot depune sesizări până pe 2 februarie.

Vezi aici proiectul!

2 thoughts on “Taximetriștii botoșăneni solicită majorarea tarifelor pentru transport persoane. Vezi cu cât!

  1. Tariful asta de 2 lei/km e de acum 10 ani, cam asa. Acum 10 ani salariul minim pe economie era mult mai mic, benzina era mult mai ieftina, maxi taxi era 1 leu, pana si actele pentru licenta de taxi erau mai putin costisitoare. Acum s-a ajuns in situatia in care un taximetrist trebuie sa lucreze 12 ore pe zi si e posibil sa nu faca salariul minim pe economie.
    Taximetria e o afacere in care cheltuielile tot cresc dar incasarile raman la fel an de an, pentru ca tariful e reglementat de primarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *