Autoritățile publice locale vor aloca un procent de 5% din totalul posturilor tinerilor care se află în sistemul de protecție

tsd aa (1)Instituțiile publice locale vor putea angaja, timp de 2 ani de zile, tineri dezavantajați cu vârsta între 16 și 26 de ani, pentru a putea dobândi diverse competențe și experiență pe piața muncii.

Guvernul României a adoptat un proiect de lege prin care autoritățile publice locale vor aloca un procent de 5% din totalul posturilor tinerilor care se află în sistemul de protecție, provin din acesta sau au un copil în întreținere.

like facebookMinistrul Consultării Publice și Dialogului Social Gabriel Petrea, președintele TSD, consideră că acest program este un pas important în reducerea decalajelor dintre tineri.

“Îndeplinim una dintre măsurile promise în Programul de Guvernare PSD. Investim în potențialul și pregătirea generației tinere pentru o piață a muncii dinamică și competitivă. Fiecare tânăr trebuie să aibă o șansă reală și egală de dezvoltare profesională. Proiectul acesta le va da posibilitatea să dobândească competențele și experiența necesară în formarea unei cariere. Prin fiecare măsură, vom continua să punem accentul pe crearea unei generații capabile să facă față noilor provocări și cerințe în plan profesional.“ a declarat ministrul Gabriel Petrea.

tsd aaaLa rândul său, secretarul de stat la Ministerul Muncii Adrian Marius Rîndunică, secretarul general TSD, precizează că integrarea tinerilor dezvantajați pe piața muncii depinde în mod fundamental de existența unor locuri de muncă adecvate necesităților lor.

“Putem să asigurăm accesul tinerilor dezavantajați pe piața muncii numai prin promovarea unor politici coerente și prin implicarea instituțiilor publice. Ministerul Muncii și Justiției Sociale a inițiat acest proiect pentru a crea oportunități de angajare și pentru îmbunătățirea calității forței de muncă.“ a menționat  secretarul de stat Adrian Marius Rîndunică.

În acest context, președintele TSD Botoșani, Bogdan Buhăianu, consideră benefică măsura adoptată de Guvern.

„Prin intermediul programului de tip „Pasarela„, locurile de muncă din sectorul public pot fi oferite temporar tinerilor dezavantajaţi, pentru a dobândi „abilităţi transferabile” în joburile din sectorul privat, o măsură prevăzută în Programul de Guvernare, la secțiunea Șanse reale pentru tineri.” a precizat președintele TSD Botoșani.

Sursa. comunicat PSD

One thought on “Autoritățile publice locale vor aloca un procent de 5% din totalul posturilor tinerilor care se află în sistemul de protecție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *