Primarii din județ, chemați la discuții de președintele CJ pe repartizarea banilor veniți de la Guvern. Ce sumă a primit județul

consultari primari buget botosani2Consiliul Judeţean a convocat, marți, o şedinţă de consultare cu primarii privind repartizarea fondurilor pentru lucrările de întreţinere a drumurilor judeţene şi comunale. Potrivit președintelui Consiliului Județean, Costică Macaleți, 13,8 milioane lei s-au primit pentru drumuri, iar pentru echilibrarea bugetelor locale suma primită este de 140 de milioane de lei. Cifrele sunt mai mari decât anul trecut, atât la drumuri, cât și la sumele de echilibrare, susține Macaleți.

like facebookSumele de echilibrare sunt pentru programele de dezvoltare. Consultarea primarilor pe buget se va face doar pentru drumuri, că așa spune legea. Solicitările primarilor sunt de 1000 de ori mai mari decât ceea ce avem buget de împărțit”,  a menționat Macaleți.

Primăria municipiului Botoșani a solicitat un buget de 28 milioane lei și va primi în jur de un milion lei, în timp ce Primăria Dorohoi a solicitat 7,2 milioane lei și va primi în jur de 700.000 lei, potrivit șefului CJ.

Sume mari au cerut primăriile Drăgușeni, Hilișeu Horia, Răchiți, Mihai Eminescu, în unele cazuri sumele depășesc chiar și 20 de milioane de lei.

One thought on “Primarii din județ, chemați la discuții de președintele CJ pe repartizarea banilor veniți de la Guvern. Ce sumă a primit județul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *