Om de afaceri, acuzat de evaziune fiscală. Nu a înregistrat în contabilitate sute de facturi

stiri, bani, botosani, evaziune fiscalaOm de afaceri din județul Botoșani este acuzat de evaziune fiscală, ca urmare a faptului că nu a înregistrat în contabilitate sute de facturi fiscale.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus, joi, trimiterea în judecată a lui Adrian Grumeza, din comuna Copălău, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit procurorilor, timp de cinci ani, 2010- 2015, în calitate de titular al  I.I. Grumeza Adrian Daniel, acesta nu a înregistrat în evidenţa contabilă un număr de 306 facturi fiscale şi, implicit, veniturile realizate din valorificarea acestor produse, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 23.663,64 lei.

like facebookDe asemenea, în perioada aprilie 2012 – martie 2016, în aceeaşi calitate, Grumeza a ascuns sursa taxabilă şi impozabilă prin faptul că a comercializat produsele achiziţionate în nume personal, în baza unui număr de 401 facturi fiscale, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 23.544,27 lei. Întregul prejudiciu a fost recuperat pe perioada cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *