FOTO Aproape 100 de kilograme de pește, confiscat de jandarmi din portbagajul unei mașini. Ce a motivat șoferul

peste confiscat 1Cantitatea de 95 de kilograme de peşte a fost ridicată în vederea confiscării de un echipaj de jandarmi, deoarece bărbatul care comercializa peştele pe strada 1 Decembrie din oraşul Săveni nu a putut dovedi provenienţa acestuia şi nu avea dreptul legal de a-l vinde.

Constatarea a avut loc în ultima zi a lunii noiembrie, bărbatul pretinzând că a descoperit peştele abandonat pe malul unui iaz şi s-a gândit că ar fi putut face nişte bani din vânzarea acestuia.

like facebookPreţul mic cu care intenţiona să îl vândă, de doar 3 lei per kilogram, poate părea foarte atractiv şi ar fi scăpat destul de repede de peştele depozitat în portbagajul unui autoturism dacă nu ar fi fost observat de oamenii legii.

Abandonat sau nu, cert este că peştele era încă viu, acesta fiind motivul pentru care jandarmii l-au ridicat în vederea confiscării şi l-au predat administratorului iazului cu pricina.

Bărbatului i-au fost întocmite actele de sesizare ale organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de transport şi comercializare ilegală a peştelui, dosarul urmând a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni.

Atragem atenţia asupra posibilului pericol pentru sănătate, generat de cumpărarea unor produse alimentare foarte perisabile de la persoane necunoscute şi neautorizate din punct de vedere sanitar-veterinar, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean.

 

One thought on “FOTO Aproape 100 de kilograme de pește, confiscat de jandarmi din portbagajul unei mașini. Ce a motivat șoferul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *