S-au infectat cu virusul HIV după sex neprotejat

prezervativeZece adulți s-au infectat cu virusul HIV SIDA, după ce au întreținut relații sexuale neprotejate. Cele cazuri noi de infecții cu HIV au fost înregistrate anul acesta, dintre care trei în ultimul trimestru al anului. De asemenea, anul acesta au fost înregistrate trei cazuri noi de SIDA. Potrivit unei situații prezentate de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, 248 de persoane seropozitive sunt în evidență la nivelul județului Botoșani.

like facebookCăile de transmitere a virusului HIV sunt pe cale sexuală, dar și prin sânge, iar cei mai mulți dintre cei care au contactat boala au peste 40 de ani.

Persoana infectată cu HIV este o persoană care are virusul prezent în organism și ca o consecință are anticorpi anti-HIV demonstrabili prin testul de sânge, care pune în evidență acest lucru. Bolnavul de SIDA are suplimentar o reacție din partea organismului, care înseamnă o prăbușire a sistemului imunitar și ca o consecință fel de fel de infecții care apar pe tegumente, căile respiratorii, tubul digestiv și care până la urmă, dărâmând imunitatea organismului, vor conduce la deces. Există cazuri noi în 2017. Este suficientă o singură relație sexuală sau un singur contact cu urme de sânge a unei persoane infectate pentru ca persoana să se infecteze. Necunoscând modalitatea de transmitere a infecției cu HIV, oricând putem să ne infectăm, chiar dacă în jurul nostru nu este nimeni infectată. Dacă m-am expus riscului, mă pot infecta. Nu contează datele statistice care arată realitatea la momentul actual: contează dacă eu știu sau nu știu cum să mă protejez ”, a precizat medicul Cornel Saradan, de la Direcția de Sănătate Publică.

Reprezentanții DSP spun că persoanele care au contactat această boală beneficiază de consiliere, tratament gratuit și monitorizare a bolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *