FOTO Desfăşurare impresionantă de forţe la barajul Rogojeşti. Vezi ce a privit acţiunea!

exercitiu pompieri baraj rogojesti botosani(13)Aproape 200 de pompieri, polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, medici și asistenți, pompieri voluntari, dar și specialiști ai instituțiilor cu atribuții în  managementul situațiilor de urgență au participat, joi, la un amplu exercițiu în domeniul situațiilor de urgență desfăşurat la barajul Rogojeşti.

Potrivit scenariului, în urma unui cutremur de pământ de mare magnitudine, coroborat cu precipitațiile abundente ce au dus la creșterea cotelor râului Siret și a nivelului apei în acumularea Rogojești, s-a produs o breșă în digul barajului de pământ, incident tehnic ce a dus la inundarea localităților din aval.

exercitiu pompieri baraj rogojesti botosani(10)Exercițiul a debutat cu simularea unor acțiuni de căutare-salvare a unor persoane dispărute în acumularea Rogojești.

Concomitent, s-au derulat misiuni de salvare a unor persoane surprinse de viitură cu ajutorul elicopterului, precum și de stingere a unui incendiu izbucnit în pădurea Dersca, folosind dispozitivul bambi bucket.

exercitiu pompieri baraj rogojesti botosani(11) La activitate, desfășurată sub coordonarea inspectorului şef al ISU Botoşani, col. Amarandei Mihail Cristian, a participat şi preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), prefectul Dan Constantin Șlincu și vicepreședinţii Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta şi Liviu Toma.

Pentru coordonarea şi concentrarea resurselor avute la dispoziţie în zonele unde s-au produs situaţiile de urgenţă s-a utilizat tehnologia UAV (Unmanned Air Vehicle), pusă la dispoziţie de Institutul Națională de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială București (INCAS) cu sprijinul Direcţiei Generale de Logistică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

exercitiu pompieri baraj rogojesti botosani(6)„Exerciţiul a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc. Totodată, în cadrul simulărilor a fost verificat modul de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie Judeţean. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani mulţumeştetuturor celor care au contribuit direct sau indirect la reuşita acestui exerciţiu. Totodată, cere scuze cetăţenilor pentru eventualele neplăceri cauzate de această activitate şi mulţumeşte pentru înţelegere”, se arată într-un comunicat al ISU.

One thought on “FOTO Desfăşurare impresionantă de forţe la barajul Rogojeşti. Vezi ce a privit acţiunea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *