Manifestări la Memorialul Ipotești cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului

ipotesti zilele europene ale patrimoniuluiVineri, în Amfiteatrul Laurenţiu Ulici –Memorialul Ipoteşti a avut loc Lansarea brosurii –Monumentele noastre botoşănene-Ghid pentru proprietarii şi administratorii monumentelor istorice precum şi pentru autoritatile publice locale , editat de Directia Judeţeană de Cultura Botosani sub coordonarea directorului, Danut Hutu .

Cu acest prilej a avut loc si o  dezbatere  cu tema ”Protejarea si promovarea patrimoniului cultural si natural al judeţului Botoşani” , la care au  participat reprezentanti ai autoritatilor publice, directori de institutii de cultura , reprezentanți ONG-uri,

Manifestarile dedicate ZEP vor continua si sâmbătă 16 septembrie 2017  cu   ZIUA PORŢILOR DESCHISE in cadrul institutiilor muzeale din judeţ.

like facebookTema aleasa a oferit  posibilitatea iniţierii unor proiecte care să ilustreze contribuţia activă a comunităţii locale la gestiunea peisajului cultural şi a componentei sale patrimoniul imaterial sau material în raport cu mediului natural.

Participantii au reliefat ca beneficiile aduse de conservarea patrimoniului cultural, a îndeletnicirilor tradiţionale de utilizare a resurselor naturii, a măiestriei meşterilor creatori contribuie la dezvoltarea economică a comunităţii si merită să fie nu numai recunoscută dar şi încurajată., Prin acestea, patrimoniul cultural nu este numai  subiect pasiv de contemplare, ci participă sustenabil la viaţa comunităţii.

Scopul evenimentelor Z.E.P este de a sensibiliza cât mai mulţi membri ai comunităţilor locale în privinţa cunoaşterii, respectării şi implicării în protejarea patrimoniului cultural cu semnificaţie identitară..

Ca şi în anii precedenţi, Direcţia Judeţeana  pentru Cultură Botosani, organism deconcentrat ale M.C.I.N  în teritoriu, a avut  rolul de a coordona evenimente culturale cu prilejul Z.E.P, pe raza  de competenţă.

Scopul evenimentelor Z.E.P este de a sensibiliza cetăţenii privind cunoaşterea şi respectarea patrimoniului lor cultural iar în cadrul temei, din acest an, de a evidenţia rolul prezervării cadrului natural între valorile tradiţionale cât şi cu semnificaţie europeană, potrivit unui comunicat de presă remis de Memorialul Ipotești.

 

One thought on “Manifestări la Memorialul Ipotești cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *