Persoanele care adună PET-uri refolosite și cartoane de la platformele de gunoi, în vizorul autorităților județene. Vicepreședinte CJ: Ne aduc un deserviciu

gunoiReprezentanții Consiliului Județean vor sesiza instituțiile abilitate cu privire la practica privind sustragerea PET-urilor și cartoanelor de la platformele de gunoi. Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, susține că tot gunoiul selectiv trebuie valorificat, însă acesta se fură. El spune că colectarea selectivă presupune, în plus, niște costuri substanțiale prin campaniile de conștientizare a populației care se vor desfășura în județ.

Până în 2020, trebuie să atingem niște ținte, trebuie să ajungem la 50% gunoi selectiv. Noi avem un proiect care cuprinde toate UAT-urile din județul Botoșani, tot ce înseamnă gunoi, prin în proiectul sistemului integrat. O să facem adrese către Agenția Mediului pentru a clarifica această situaței: dacă din tomberoane se sustrag sticle de plastic sau carton. Este furt. Nu știu prin ce metode centrele de colectare intră în posesia deșeurilor selective, de la oamneii străzii și ale persoane care se ocupă cu colectarea, și le duc pe nu știu câți bani. Ca să atingem țintele alea, gunoiul trebuie valorificat prin proiect. Această practică ne aduce un deserviciu. După ce populația selectează gunoiul, vin și îl iau alții”, a spus Birta.

like facebookAdunarea PET-urilor din containere se pedepsește penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *