Băiate de joc! Chirii de 4 lei la ANL-urile din Botoșani. Directorul Locativa: Aceștia ar trebui să se mute la locuințe sociale

anl botosaniSituație cel puțin bizară înregistrată la ANL-urile din Botoșani, în urma aplicării Ordonanței de Urgență de modificare a Legii ANL. Chiriile pentru o locuință pornesc, în urma calculului efectuat de Locativa și a documentelor aduse de chiriași, de la 4 lei și pot ajunge și până la 520 lei. Florinel Gornea, directorul Locativa, consideră că nu este corect ca unii să plătească o sumă foarte mare, iar alții mai nimic, însă, susține acesta, sunt chiriași care au adus documente din care reiese că trăiesc doar din alocațiile copiilor.

like-facebookTotul este în funcție de veniturile medii pe membru de familie și veniturile declarate de chiriași prin documente oficiale de la locurile de muncă și de la ANAF. S-a ajuns la chirii de 4-6 lei până la chirii de 480-520 lei. Cei care au chirii mici probabil că nu lucrează nicăieri, poate nu-și declară veniturile. Sunt mai mulți factori care din punctul meu de vedere, cei care nu au venituri ar trebui să se mute la locuințe sociale. Nu știm ce se întâmplă: lucrează la negru, nu au venituri, au o societate poate de unde câștigă dividente destul de mari, dar nu sunt declarate, și stau bine mersi la ANL”, a spus directorul Locativa.

Florinel Gornea susține că la această dată nu poate să spună câți locatari ANL plătesc chirii modice și, mai spune directorul Locativa, este posibil să apară și chirii sub 4 lei.

După aplicarea Ordonanței, Locativa a înregistrat o pierdere de peste 300.000 lei. În municipiul Botoșani sunt 780 de apartamente ANL.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *