Patronul Trans Dor, condamnat pentru afaceri ilegale cu cupoane

Autogara Transdor

Unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din Botoşani a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Suceava într-un dosar de înşelăciune.

like facebookEste vorba despre Vasile Doroftei, patronul societăţii Lorion SRL ce deţine autogara şi autobuzele Trans Dor. Acesta a primit iniţial o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare din partea judecătorilor Tribunalului Botoşani, iar Curtea de Apel Suceava a menținut decizia, respingând apelul declarat de Doroftei.

De asemenea, Doroftei a fost obligat de judecători să plătească Ministerului Transporturilor, în solidar cu firma Lorion SRL, suma de 73.507 lei, cu titlu de despăgubiri civile.

like facebookVasile Doroftei a fost obligat şi să presteze o muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile, în cadrul Primăriei comunei Tudora.

Fapt a constat în aceea că, în cursul anului 2010, în baza unor documente fictive, a depus spre decontare de la bugetul de stat tichete de călătorie acordate persoanelor în baza Legii nr. 44/1994 (veterani de război) şi a Legii nr. 147/2000 (pensionarilor), fără ca titularii tichetelor să fi călătorit pe rutele respective. Doroftei a solicitat  necuvenit subvenţii de peste 1.000.000 de lei, dintre care, până în prezent, a încasat aproximativ 335.000 de lei. Călătoriile au fost făcute pe distanţele Botoşani- Constanţa şi Botoşani- Bucureşti.

curtea de apel suceava

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *