Sute de copii au participat la Zilele oraşului verde la Botoşani

parada Zilele orasului Verde
parada Zilele orasului Verde

Acţiune de amploare organizată, marţi, pe străzile din municipiu cu prilejul Zilelor oraşului verde la Botoşani. Sute de copii de la diverse şcoli din municipiu s-au alăturat iniţiativei Primăriei Botoşani şi au defilat pe străzile din municipiu în cadrul paradei şi carnavalului Verzilor. Copiii, îmbrăcaţi în verde, s-au arătat încântaţi de această manifestare, organizată pentru prima dată la Botoşani. Pe parcursul marşului, Fanfara de la Palatul Copiilor din Botoşani a interpretat diverse cântece.

Startul paradei s-a dat din faţa parcării Elvila, iar manifestarea a fost organizată pentru că Botoşaniul a fost clasat în cadrul competiţiei „Capitala Verde a României”, derulată de campania Umbrela Verde, drept “cel mai verde oraş” din 2011 la categoria sa de concurs (oraşe între 50.000 şi 200.000 de locuitori), ca urmare a proiectelor dezvoltate de autorităţile locale cu scopul de a proteja mediul înconjurător.

zilele orasului verdeBotoşaniul trebuie să organizeze astfel de acţiuni pentru a sărbători acest lucru. Botoşaniul nu putea deveni Capitala Verde a României fără implicarea acestor tineri, a oamenilor din municipiul Botoşani, şi atunci este şoi normal că şi autorităţile trebuiau să se implice. Am organizat această acţiune pe parcursul a două zile, 1 şi 2 mai, ţinând cont că astăzi copii sunt liberi. Asta vine şi urmare a celorlalte acţiuni pe care le-am făcut, în care am platat peste 70.000 de fire de gard viu, peste 13.000 de copaci am plantat numai în această primăvară în municipiu şi asta nu ne face decât să rămânem şi poate să devenim capitala Verde a României, indiferent de numărul de persoane pe care îl avem în municipiu„, a spus viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

zilele orasului verde Traseul paradei a fost: parcare BelvParcarea Belv- Calea Naţională (Şcoala nr. 11) – str. Uzinei (catedrală) – Bdul M. Eminescu- str. Marchian (sens giratoriu) – Spitalul Judeţean – Calea Naţională (Casa Cărţii) – Victoriei – Poştei (Biserica Sf. Gheorghe)- str. 1 Decembrie şi s-a încheiat în Centrul Vechi. Aici, a fost amenajată o scenă pentru spectacole de muzică şi dans.

Tot în cadrul acestei manifestări au fost organizate acţiuni şi în parcul Mihai Eminescu, respectiv concurs de costume eco, ateliere handmade, jocuri distractive şi spectacole muzicale şi de dans cu copii şi tineri talentaţi de la asociaţiile culturale din oraş, concurs de desene finalizat cu o expozitie in aer liber: “Orasul meu verde”.

zilele orasului verdeReprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au negat faptul că această acţiune ar avea conotaţie politică.

Ziua de astăzi a fost Ziua oraşului Verde Botoşani. Este o acţiune politică doar în condiţiile în care cel care afirmă acest lucru face parte dintr-un partid politic, contracandidat al partidului din care fac eu parte (nr. PDL). Copii evidenţiază faptul că municipiul Botoşani a reuşit ă ocupe primul loc în rândul municipiilor declarate la nivel naţional cu cele mai numeroase spaţii verzi„, a spus Daniel Botezatu, inspector general adjunct al IŞJ.

Acţiunile vor continua şi miercuri, 2 mai, prin acţiuni sportive. Tot miercuri, Primăria va premia cea mai bine întreţinută asociaţie din municipiul Botoşani.

2 thoughts on “Sute de copii au participat la Zilele oraşului verde la Botoşani

  1. De fapt, e un fel de verde-pamantiu de la foarte multe spatii verzi care nu sunt verzi, ci pamant cu 2-3 flori.
    Ar mai ramane monumentele funerare de pe Unirii!
    Nu cred ca domnul Gheorghita e abilitat moral sa vorbeasca despre aspecte ecologice (cateii stiu de ce).
    In rest e doar tiki-taka.

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Rusine celor care se folosesc de acesti copii pentru a-si promova interesele personale si de grup.
    Lupta politica nu are caracter ce sa mai spun despre politicieni nu au si nu au avut vreodata nici unul indiferent de culoare.
    Rusine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *