Şcoala de Arte şi Meserii „Ion Pilat” din Dorohoi va avea propriul parc

Școala de Arte și Meserii „Ion Pilat” din Dorohoi va avea propriul părculeț și asta grație unui proiect pe care asociația de părinți „Uncertain Steps” l-a câștigat. Dintre 106 proiecte depuse pe programul „Spaţii Verzi”  la Fundaţia pentru Parteneriat şi  Mol România, doar 26 proiecte au fost selectate printre care şi proiectul „Remediu pentru Mediu”, benefic elevilor care învață la școala amintită.

Proiectul are ca scop formarea unei atitudini pozitive faţă de mediu, de implicare conştientă a  copiilor în protejarea acestuia pentru a oferi comunităţii un model de bune practici  educaţionale prin includerea elevilor cu cerinţe educative speciale în rândul societăţii. Acesta se va derula pînă la finele lunii iulie.

Luna aceasta a avut loc activitatea de deschidere a proiectului unde s-a prezentat în cadrul unei mese rotunde partenerilor implicaţi programul de desfăşurare a activităţilor , modul de realizare, şi rezultatele aşteptate. În cadrul acestei activităţi s-a prezentat şi un material de informare cu privire la adunarea selectivă a deşeurilor în campania de voluntariat „Let`s do it Romania 2012!”. Printre cei care au participat s-au numărat Narcisa Dumitriu-Agenţia pentru protecţia Mediului, Paul Vieru-reprezentant „Let`s do it Romania 2012!”.pe judeţul Botoşani, Lili Sulugiuc –Primăria Municipiului Dorohoi, ing. Daniel Aungurencii- Ocolul Silvic Dorohoi, consiliul director al Asociaţiei de părinţi „Uncertain Steps”, cadrele didactice şi nedidactice, elevii şcolii.

Bugetul total al proiectului este 11,175.10 lei din care,Fundaţia pentru Parteneriat- 8,476.93 lei echivalent a 75,86%, iar Asociaţia Uncertain Steps- 2,698.17 lei echivalent a 24,14%, iar partenerii asociației în punerea lui în aplicare sunt Primăria Municipiului Dorohoi, Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani,  Ocolul          Silvic Dorohoi, Şcoala de Arte şi Meserii „Ion Pillat” Dorohoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *