Meşteri din ţară şi din străinătate aşteptaţi vineri la Botoşani

Peste 80 de meşteri populari din ţară şi din străinătate se vor afla la Botoşani pentru cea de-a VI-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari, organizat în cadrul Zilelor Oraşului.

La evenimentul,  organizat de Centrul Judetean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale Botosani, cu sprijinul Primăriei Botoşani,  sunt aşteptaţi să participe meşteri populari din raioanele Glodeni, Drochia şi Soroca din Republica Moldova, dar şi din majoritatea zonelor etnografice ale ţării.

Mai mult chiar, directorul Centrului de Creaţie Botoşani, Ion Ilie a declarat că pentru prima dată de când se desfăşoară această manifestare, va participa unul din cei mai buni meşteri ceramişti din ţară care locuieşte în Teleorman. Nu vor lipsi nici meşteri din  Mehedinţi, Maramureş, Argeş, Ardeal dar şi judeţele Moldovei.

Vom avea meşteri din raioanele Glodeni, Soroca, Drochia din Republica Moldova, din Ardeal, Maramureş, Argeş, Mehedinţi şi Moldova. Pentru prima dată va veni de la Teleorman unul din cei mai buni  ceramişti din ţară. Vor participa la deschidere preşedinţii raioanelor Glodeni, Drochia, Soroca, sefii centrelor de cultură ai localităţilor amintite precum şi preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Mihai Ţâbuleac şi domnul primar Cătălin Flutur”, a declarat Ion Ilie, directorul Centrului de Creaţie Botoşani.

Târgul Meşterilor Populari se va desfăşura în perioada 20-23 aprilie pe pietonalul Unirii. Deschiderea va avea loc vineri, începând cu ora 12.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *