Asociaţia culturale Pro Basarabia şi Bucovina doreşte unirea României cu Republica Moldova

romania marePe 27 martie 2012, se împlinesc 94 de ani de la istoricul eveniment al Unirii Basarabiei cu România, dată la care Sfatul Ţării de la Chişinău, prin vot democratic, a hotărât alipirea acestui străvechi pământ românesc cu Patria Mamă.

Anul acesta, 2012, se împlinesc două secole de când Imperiul Rus (16/28 mai 1812), în dispreţul oricărui drept istoric, a anexat teritoriul dintre Prut, gurile Dunării, Marea Neagră şi Nistru, perioadă în care românii basarabeni au trăit o adevărată tragedie istorică.

„Considerăm că statul român, România, trebuie să acţioneze folosindu-se de noua conjunctură geostrategică a începutului de secol XXI în pregătirea revenirii Basarabiei alături de Ţara Mamă. Acest deziderat al Naţiunii Române este perfect posibil într-un viitor nu prea îndepărtat dacă instituţiile fundamentale ale statului român se implică, acţionează cu responsabilitate ca semn că idealul unităţii naţionale le/ne este deziderat major”, a declarat profesorul Gică Manole, preşedintele Asociaţiei culturale Pro Basarabia şi Bucovina, judeţul Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *