Protest la Nova Apaserv pentru salarii

nemultumiri apa grupAproximativ 50 de salariaţi ai societăţii Nova Apaserv au declanşat, marţi, un protest spontan, nemulţumiţi că nu-şi încasează salariile integrale. În ultimele două luni şi-au încasat salariile în procent de 80%, iar luna aceasta salariul primit este şi mai mic. Mai mult, începând cu 1 aprilie, societatea va trebui să renunţe la 25 de salariaţi pentru că nu poate susţine financiar cheltuielile salariale pentru cei 500 de angajaţi pe care societatea îi are în prezent.

Ne-am adunat pentru că suntem nemulţumiţi de politica salarială de aici. Nu mai putem trăi aşa. După ce că avem salariile tăiate ne anunţă că mai dă şi afară dintre noi. Nu mai putem munci aşa„, a spus unul dintre protestatari.

Salariile nu se pot lua în procent de 100% pentru că producţia este asta care este. Nu avem cui să vindem apă la Botoşani, iar în contractul nostru colectiv de muncă se spune că salarizarea se face funcţie de producţia pe care o avem. Consumul de apă este mai mic iarna, nu se mai consumă atât de multă apă. Vara se consumă mai mult, pentru că se mai udă. Iarna este consumul redus şi asta este situaţia„, a spus Maricel Georgescu, directorul Nova Apaserv.

Acesta spune că noua organigramă a societăţii cuprinde 475 de salariaţi, faţă de 500 câţi sunt în prezent, iar asta înseamnă disponibilizarea a 25 de oameni cu 1 aprilie.

Nu avem cum susţine salarii 100% din producţia pe care o încasăm. La Botoşani nu avem cui să vindem apă. Oamenii au primit până acum 80%, iar luna aceasta mai puţin de 80%. Asta nemulţumeşte pe oameni, pentru că ei au nevoie de bani„, a precizat Georgescu.

Conducerea societăţii urmează să se întâlnească cu salariaţii pentru a discuta problema creată şi pentru a găsi soluţii pentru stingerea conflictului.

2 thoughts on “Protest la Nova Apaserv pentru salarii

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    salariile sunt de un an s trei luni la nivel de 80% nu de doua luni .dar nu spune nimeni de frica la protest trebuia sa vina si angajati de la tessa dar nu au iesit probabil le convine .la ce salarii au.oricum speram sa se rezolve ceva dar nu credem nimic .Oricum este cea mai proasta conducere pe care a avut-o apa pana acum RUSINE sa le fie.

  2. Productia nu se vinde ca SE FURA si de aceea nu se incaseaza……..
    Vara da, se mai uda , dar de udat uda aia care nu platesc, si cei ce sunt legal bransati si care sunt si de buna credinta cu plata nu mai au apa ca nu mai ajunge la astia cu bun simt………. Poate intr-un viitor apropiat cand unu e responsabil pe un segment de teava de la Rachiti la Stauceni, si intra 100 de cubi, ies 100 de cubi, si se incaseaza consumul corect de pe contor de la cei corecti in cantitate de 6 cubi . Diferenta de 94 de cubi, tratata, purtata, limpezita, pompata…etc nu mai are nimeni de unde sa o incaseze, acel responsabil ar plati diferenta sau ar aduce la cunostinta acelor factori „AUTOSESIZATORI” sa ia masurile LEGALE ce se impun. Asta ar fi responsabilizarea celor care acum se plang ca nu au bani…….caci in momentul in care omu cu segmentul descris mai sus vinde toata productia ala o sa aiba de unde sa-si ia leafa…. ASTA-I fratilor datii in gat pe hoti si treceti la treaba ……………..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *