Exclusiv! Primul om de afaceri din Botoşani care şi-a cumpărat avion

avion PiperOamenii de afaceri din Botoşani renunţă la maşini în favoarea avionului. Unul dintre cei mai puternici patroni din judeţ şi-a achiziţionat, de curând, un avion cu ajutorul căruia vrea să reducă timpul rezervat deplasărilor, astfel încât să aibă mai mult timp pentru business.

Este vorba de proprietarul şi administratorul societăţii comerciale Tehnic Asist, Mirel Vlas, care a devenit proprietarul unui aparat de zbor Piper Archer. Este vorba de un avion cu patru locuri care poate dezvolta o viteză de 237 km/h şi poate atinge înălţimea maximă de 4.298 metri.

caracteristici Piper Archer

Avionul a fost cumpărat din Statele Unite ale Americii, iar la jumătatea lunii martie urmează să ajungă în România. El are preţul de livrare este de 250.000 de dolari şi va fi adus în colete până în Olanda, unde va fi asamblat şi pus în funcţiune.

Aparatul de zbor urmează a fi înmatriculat, în perioada imediat următoare în România. El va fi înscris pe firma Tehnic Asist, urmând să fie condus de un pilot experimentat, originar din judeţul Botoşani.

patronul Tehnic Asist, Mirel Vlas
patronul Tehnic Asist, Mirel Vlas

Omul de afaceri Mirel Vlas susţine că avionul a devenit o necesitate, el având lucrări foarte multe în judeţele Cluj (unde Tehnic Asist a câştigat licitaţia de modernizare a câteva sute de kilometri de drumuri judeţene) şi Satu Mare (unde Tehnic Asist execută lucrările de deszăpezire), judeţe care dispun de aeroport.

Eu fac pe an 80.000 de kilometri cu maşina. Un drum până la Cluj este şapte ore dus şi şapte ore întors. Sunt două zile pe care le-ai pierdut„, susţine Vlas, care nu are intenţia de a sta la manşele avionului.

Aeronava va fi garată pe Aeroportul Salcea, însă, recent, primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, a anunţat că vrea să facă în Ipoteşti un aerodrom, în baza unui parteneriat public-privat. Categoric, Gireadă a avut în vedere faptul că Mirel Vlas, care are sediul social al Tehnic Asist pe comuna Mihai Eminescu, îşi va achiziţiona avion.

10 thoughts on “Exclusiv! Primul om de afaceri din Botoşani care şi-a cumpărat avion

  1. domnule vlas la voi si salopetele muncitorilor sunt portocalii,numai un prost se mai poate mira ca ai achizitionat un avion,stii tara ardesi…….

  2. Aha, deabia acum inteleg de ce ii tot dadea primarele tractorist Verginel cu aerodrom la Mihai Eminescu. Ca sa poata ateriza omul de afaceri care tocmai si-a cumparat avion. Daca tot a avut bani de avion, nu inteleg de ce nu isi face si pista din banii lui. De ce vrea pista din bani publici? In locul cetatenilor din Mihai Emisnescu, l-as alunga cu pietre pe primarul care baga adanc mana in buzunarul lor ca sa poata ateriza domnu patron.

  3. acum facem legatura de ce Verginel Gireada face aerodrom in com. M. Eminescu pe banii contribuabililor.Verginel este asociat laTehnic Asist si are utilajele la dezapezire la Satu Mare.

  4. daca il trimite in bucati in cutii prin dhl sau tnt atunci e planor sau ceva motodeltaplan. Cum prospera botşâniul day by day…..

  5. asa-i in tara asta minunata, unde institutiile statului nu-si fac treaba, rusine lor , cu ajutorul lor s-a distrus tara asta, acest mare afacerist, precum multi altii nu si-au platit angajatii de luni de zile, cu multi oameni la negru, cand ii plateste, rar de tot , in cartile de munca toti au minim pe economie, sa nu plateasca mult la stat!! si institutiile statului merg in control isi iau dreptul si pleaca!

  6. Mai lichelelor, n-are nici o legatura vlas si cu gireada. sunt doua persoane diferite. numai in mintea voastra bolnava se pot crea scenarii apocaliptice! sa-i pupati in dos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *