Mame şi asistaţi sociali tăiaţi de la plată pentru că nu şi-au plătit taxele locale

Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botosani
Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botosani

Peste 1000 de botoşăneni, beneficiari ai ajutoarelor sociale, vor rămâne fără bani, din luna martie, din cauză că nu şi-au achitat taxele şi impozitele locale pe anul trecut. Sebastian Tocariu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoşani, a declarat că în urma situaţiilor trimise de primăriile din judeţ urmează să fie suspendate 109 drepturi de indemnizaţie de creştere a copilului din aproape 3100, 100 drepturi de venit minim garantat din 2.200 şi 849 de drepturi de alocaţie de întreţinere a familiei din 12.000. Beneficiarii ajutoarelor date de stat aveau obligaţia ca până pe 31 ianuarie să îşi achite taxele şi impozitele locale pe anul trecut.

Cele mai multe drepturi la indemnizaţia de creştere a copilului vor fi suspendate la Dorohoi, respectiv 29 de mame nu vor mai primi acest drept din martie. De asemenea, la Flămânzi, sunt cei mai mulţi beneficiari ai alocaţiilor de susţinere familială, respectiv 84 care nu vor mai primi ajutoarele băneşti de la stat.

Sunt în total 1058 de drepturi care vor fi suspendate din martie, pentru plata aferentă lunii martie. Vom face şi niuşte verificări să vedem dacă s-a înţeles corect legea.Există şi primării unde persoanele care primesc beneficii sociale şi-au achitat dările locale. Este vorba de localităţile Avrămeni, Blândeşti, Călăraşi. Dacă cei cu datorii plătesc în luna februarie, atunci în martie se va relua plata„, a spus Tocariu.

Persoanele care primesc beneficii sociale, sub formă de alocaţie de stat pentru copii, indemnizaţie de creştere a copilului, venit minim garantat şi alocaţie pentru susţinerea familiei, şi care nu-şi vor achita taxele şi impozitele locale, nu vor mai primi aceste drepturi pe o perioadă de cinci luni. 

Banii vor fi achitaţi retroactiv în momentul în care be­neficiarii fac dovada că şi-au achitat dările către bugetul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *