Zece militari din Botoşani luptă în străinătate. Vezi în ce misiuni sunt angrenaţi

dotare armata Garnizoana BotosaniNu mai puţin de nouă militari de la Garnizoana Botoşani (UM 01251) şi unul de la UM 01189 se află, în acest moment, în misiuni internaţionale de menţinere a păcii. Ei au plecat pentru a lupta în teatrele de operaţiuni pentru o perioadă de şase luni. Surse militare au declarat, în exclusivitate pentru BotosaniNews, că printre cei care reprezintă România în misiunile militare se află cinci ofiţeri, patru subofiţeri şi un soldat gradat profesionist. Opt dintre ei luptă, alături de soldaţii din ţările occidentale, în Afganistan, iar doi se află într-o misiune în Congo.

Cel mai înalt ofiţer participant la operaţiunile militare este locţiitorul comandantului Garnizoanei Botoşani, maiorul Cornel Titiliuc. Alături de el, în misiunea ISAF din Afganistan mai sunt plecaţi căpitanul Dinu Ţigănaşu şi căpitanul Cristi Nichitean.

La misiunea ONU din Congo participă maiorul Doru Rotăriţa de la UM 01251 şi căpitanul Ciprian Brînză de la UM 01189. Misiunea acestora este de un an.

Pe durata misiunii, de şase luni, soldaţii îşi primesc drepturile salariale din ţară, însă primesc şi indemnizaţii în valută pentru misiunile externe, care sunt consistente şi, de cele mai multe ori, determinante pentru acceptarea misiunii.

Anul trecut, într-o astfel de misiune a participat şi şeful Garnizoanei Botoşani, colonelul Lucian Sandu.

2 thoughts on “Zece militari din Botoşani luptă în străinătate. Vezi în ce misiuni sunt angrenaţi

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Mai baieti, sa stiti ca mare adevar ati grait, cel mai ”inalt” dintre ei, este acest maior Titilica,(are 1,92 m) dar vai de steaua lui!!!El a ”primit ordin” sa mearga, prietenii stiu de ce! Si nu v-as dori ca sa aveti neplacerea sa-l intilniti ca o sa aveti un gust de pelin in gura…prietenii iar stiu de ce…
    Cit ii priveste pe ceilalti…sa fie sanatosi, sa revina intregi la familiile lor si sa aibe pe ce cheltui banii cistigati cu truda.

  2. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Iar un bou militar pensionat, Curmanici, plimba zilnic pancarte in fata Prefecturii! Cinste celor 10 militari botosaneni, rusine pzd-istului aluia de curmanici, care s-a invartit numai prin CMJ si a vazut arma doar de 23 august!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *