La nivelul judeţului Botoşani a fost declanşată, joi, a campanie de strângere de semnături pentru revizuirea Constituţiei prin iniţiativă cetăţenească. Acţiunea va fi derulată de Organizaţia neguvernamentală Platforma Civică şi de mai multe organizaţii ale pensionarilor din Botoşani.
Potrivit Oanei Florea, preşedintele Comitetului de Iniţiativă Publică Cetăţenească (CIPC), comitet care va coordona acţiunea la nivel naţional, prin această iniţiativă se doreşte modificarea a trei articole din Legea Fundamentală. Una dintre acestea se referă la suspendarea preşedintelui ţării, iar celelalte două sunt cu caracter penal.
„Este vorba de posibilitatea de a suspenda din funcţie preşedintele României prin votul la un milion de cetăţeni cu drept de vot. Această prevedere considerăm că este una de bun simţ, care trebuie să figureze în actul fundamental al oricărui stat, pentru că aşa cum un produs îl luăm de la un magazin şi dacă nu corespunde să-l dăm înapoi, să avem posibilitatea de a face asta cu preşedinţii care vor urma, în sensul că votând şi acordând încredere dacă aceştia ne dezamăgesc să nu stăm patru ani să treacă un mandat şi să reuşim să alegem un alt preşedinte„, a spus Oana Florea.
O altă propunere se referă la dublarea pedepselor pentru infracţiunile comise de o persoană care ocupă o funcţie publică, iar a treia vizează introducerea pedepsei cu închisoare pe viaţă fără posibilitate de eliberare condiţionată pentru persoanele care au comis infracţiunea de act sexual cu un minor, omor deosebit de grav sau trafic cu stupefiante.
Oana Florea a declarat că la nivel naţional s-a constituit un comitet de iniţiativă legislativ şi că a fost obţinut avizul Consiliului legislativ.
Propunerile de revizuire a Constituţiei vor trebui votate de 500.000 de cetăţeni cu drept de vot de la nivelul întregii ţări, la nivelul fiecărui judeţ urmând să fie adunate în jur de 20.000 de semnături.
Mai puteti adauga si : Parlamentarii si politicienii care detin functii publice sa nu fie PRIVATIZATI si sa nu aiba nici un fel de increngatura cu sectorul privat. In acest fel speram ca atunci cand acestia vor merge la serviciu se vor mai gandi si la problemele tarii si nu numai la afacerile lor( in mare parte cu statul) si cum sa tina salariul angajatului cat mai mititel.
Corect Adi.Normal ar fi ca politicienii sa nu aiba afaceri cu statul!