Daniel Bucataru, inspector ISJ: Daca vor fi cazuri de elevi nerepartizati vor fi doar datorita optiunilor insuficiente pe care le-au pus

Daniel Bucataru, inspector ISJ
Daniel Bucataru, inspector ISJ

Aproape 700 de absolventi de gimnaziu nu vor intra in prima etapa a admiterii computerizate. Si asta pentru ca fie au ramas corigenti, fie au renuntat la scoala ori s-au inscris la licee particulare. 400 dintre acestia au fost in situatie de corigenta, iar 300 nu si-au exprimat optiunile. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean sustin ca, oricum, in acest an nu vor ramane elevi pe dinafara.

Astazi, va avea loc repartizarea computerizata. Nu stam cu emotii pentru ca avem locuri suficiente pentru toti copiii. Daca vor fi cazuri de elevi nerepartizati vor fi doar datorita optiunilor insuficiente pe care le-au pus. Acesti copiii care nu vor fi repartizati vor putea participa la etapa a doua a repartizarii. Etapa a doua va fi pentru cei care nu au participat la prima repartizare si pentru cei nerepartizati in prima etapa. Elevii corigenti vor putea fi repartizati intre 1 si 7 septembrie in etapa a treia, cind vom repartiza corigentii, dupa ce promoveaza clasa VIII-a si pe cei care nu au sustinut evaluarea nationala„, a spus inspectorul scolar Daniel Bucataru, purtatorul de cuvint al ISJ.

Etapa a doua va avea loc incepind cu 14 iulie, iar repartizarea din aceasta etapa va fi pe 22 iulie.  Potrivit ISJ, la admitere s-au inscris 4746 candidati, iar numarul locurilor disponibile in licee este de 6100.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *