Fostul director economic al DSV, condamnat la închisoare cu suspendare

Fostul director economic al Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani, Dana Berheci, şi medicul veterinar de la Manoleasa, Constantin Pînzariu, au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infractiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Decizia a fost luată de magistraţii Tribunalului Botoşani, în dosarul în care cei doi erau cercetaţi pentru fapte de corupţie, în dosarul vaccinărilor fictive. Ei vor să achite şi daune de 297.700 lei către DSVSA.

Faptele pentru care cei doi au fost condamnaţi au avut loc în perioada 16 august 2005 – 17 mai 2007, când Constantin Pînzariu a primit nejustificat, din partea DSVSA, peste 700.000 de lei, pentru o serie de vaccinuri fictive la păsări şi animale

Dana Florentina Berheci, în calitate de director executiv al DSVSA, a efectuat un număr de 25 de plăţi ilegale către cabinetul medical al medicului Constantin Pînzariu, cauzand bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 658.907 de lei. Constantin Pînzariu şi-a însuşit sumele, fără a întocmi documente legale şi le-a folosit în interesul personal şi al unei societăţi comerciale unde ocupa funcţia de administrator.

Pe lângă închisoare, Dana Berheci a primit interdicţia de a profesa timp de doi ani. Decizia instanţei poate fi contestată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *