Voluntariatul, „temă pentru acasă” în lecţii de viaţă

Actiune de voluntariat Colegiul Gheorghe asachi* În această lună, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani a finalizat proiectul de voluntariat „Deschide-ţi inima”, ce ţine de Concursul naţional de proiecte „Pentru noi oamenii” *

Colegiul botoşănean a pornit la drum alături de Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaş” Beiuş şi a cooptat „pe traseu” Şcoala nr.17 Botoşani (coordonator – profesor Lorin Constantin Dascaliuc) şi Grupul Şcolar de Industrie Uşoară (coordonator –  profesor Luminiţa Curtman). La nivel de Botoşani, coordonator al proiectului a fost profesorul Georgeta Creţu, de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani .

Un noian de activităţi

Pe parcursul anului şcolar, echipele de voluntari – profesori şi elevi – au participat la activităţi de reală diversitate: „Şi tu poţi fi voluntar”, „Îmi pasă!”, „Seară caritabilă”, „Îndeplinim dorinţe”, „Un cadou, un zâmbet”. Evenimentele ce au avut în centrul lor voluntariatul s-au petrecut la Colegiul „Asachi”, dar şi la Centrul de îngrijire de tip familial „Sfântul Ioan”, Bucecea,  Centrul de plasament si recuperare pentru copii cu dizabilităţi „Sfântul Spiridon”, Botoşani, Centrul de plasament „Elena Doamna”, Botosani, Şcoala Specială Botoşani şi Azilul de bătrâni Leorda.

Final de proiect la Orăşeni Deal

Recent, la vreme de iunie, un grup de elevi, profesori şi părinţi de la Colegiul Tehnic”Gheorghe Asachi” şi de la Şcoala nr.17 Botoşani au finalizat campania de colectare de fonduri şi donaţii în vederea completării  fondului de carte şcolară existent la Şcoala generală din Orăşeni Deal. Acţiunea a avut titulatura „Un cadou, un zâmbet”, copiii de la Orăşeni Deal şi profesorul lor Elena Epure apreciind şi bucurându-se de gestul botoşănenilor. „Prin participarea la acţiunile de voluntariat, cu toţii, elevi şi profesori, am devenit mai buni, lucrăm mai bine în echipă, ne bucurăm de fiecare eveniment organizat. Am format voluntari de care suntem mândri şi cu care vom participa şi în viitor la evenimente asemenea lor, frumoase, curate şi pure”, concluzionează coordonatorul proiectului, profesor Georgeta Creţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *