O firmă din Havârna, sponsor principal al PDL în 2010

O societate cu profil agricol cu sediul la Havârna a fost principalul sporsor al Partidului Democrat Liberal în 2010, potrivit listei oficiale privind cuantumul sumelor provenite din finanţările private ale partidelor politice. Societatea comercială Eccobrand SRL a donat principalului partid de guvernământ nu mai puţin de 42.000 de lei.
Firma are capital româno-german şi lucrează circa 700 de hectare de pământ, luate în arendă, la Havârna, George Enescu, Mileanca sau Hudeşti. Firma este condusă de Marin Brumă, un nume care nu este prea cunoscut în PDL. În ciuda banilor daţi, acesta nu a reuşit să obţină, recent, nici funcţia de preşedinte al filialei din Havârna a partidului pe care l-a finanţat. Se pare că „meritele” atragerii acestei sume aparţin deputatului Stelică Strugaru Iacob, cel care „păstoreşte” zona Darabani- Havârna. Parlamentarul nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere. Suma dată de Eccobrand este foarte mare în raport cu celelalte donaţii oficiale înregistrate de PDL.

Pe locul al doilea în clasamentul sponsorilor persoane juridice se află, potrivit datelor oficiale, lanţul de farmacii Anca Farm, care a dat PDL 10.000 de lei. Următorul sponsor asl PDL este Interfarm, care a dat partidului, în 2010, bunuri în valoare de 7.301 lei.

Alte două firme cunoscute din Botoşani, Conrec şi Victor Construct, apar şi ele în categoria sponsorilor. Donaţiile oficiale ale acestor firme la partid sunt de 5.000 de lei fiecare.

4 thoughts on “O firmă din Havârna, sponsor principal al PDL în 2010

  1. Sponsorizarea partidelor,este un lucru normal,intro societate normala !Daca analizam la modul concret,cat de bine o duc taranii si bolnavii in 2010-2011……constatam ca taranii o duc foarte rau,iar bolnavii sunt secatuiti de bani-pentru spitalizare si cumpararea de medicamente !Cum se explica faptul ca la Havarna,oamenii care au arendat pamant-la firma Ecobrand srl,deabia acum-primesc cu taraita bani -pentru drepturile aferente anului trecut(max.200 lei/persoana-in limita sumei de 7000 disponibile/zi)-stand la cozi si pierzand timp,acumuland doar nervi !??!Taranii havarneni,vor ramane stupefiati,la aflarea vestii ca au contribuit la PDL.cu 42.000 lei/2010 si ca sunt fruntasi la nivelul judetului-doar la sponsorizare !Acelasi lucru si cu sponsorizarea partidului-de catre firmele farmaceutice !Asa cap,asa ….caciula !

  2. Opriti nebunul ca demoleaza tot orasul asta!
    Toate” lucrarile” pornite nu au alt scop decat incasarea „parandaratului” si nu vor fi finalizate nici in vecii vecilor. Nebunul se va duce la balamuc sau la puscarie unde-si are locul iar noi vom ramane sa platim sparturile lui.

  3. Si uite asa coana Anca sare din PSD in PDL si toate sunt bune si frumoase.
    Mi-ar fi rusine sa cred ca astea sunt sumele reale ale sponsorizarilor…..sa fim seriosi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *