Hotărârile prin care profesorii au câştigat majorarea cu 30% a salariilor, atacate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Senator Dan Humelnicu
Senator Dan Humelnicu

Hotărârile judecătoreşti ale Curţii de Apel Suceava care stau la baza scandalului provocat de neplata drepturilor salariale ale profesorilor sunt contestate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, susţine senatorul Dan Humelnicu. Potrivit acestuia, deciziile magistraţilor suceveni, care produc efecte atât la Botoşani, cât şi la Suceava, sunt atacate cu recurs în interesul legii, iar instanţa supremă urmează să decidă dacă le invalidează sau nu.

Este făcut un recurs în interesul legii pentru a exista o practică unitară în aplicarea legii. În ţară nu există situaţia asta, ci doar la Botoşani şi Suceava. Toată lumea aşteaptă hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Eu nu pot să mă antepronunţ cu privire la acest aspect„, a afirmat Humelnicu, care a avut discuţii cu ministrul Justiţiei pe această temă.

O anulare a hotărâţrilor, ar pune profesorii în situaţia de a primi aceleaşi salarii pe care le-au avut înainte de majorarea cu 30% (în luna septembrie a anului trecut) la care se adaugă 15% de la 1 ianuarie 2011.

Parlamentarul democrat liberal consideră că problema este una complexă, pe motiv că în acest moment nu există resurse financiare pentru suplimentarea bugetelor locale.

2 thoughts on “Hotărârile prin care profesorii au câştigat majorarea cu 30% a salariilor, atacate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

  1. Ca de obicei lipsiti de caracter, fatarnici si minciunosi, acesti politicieni de doi bani, ajunsi acolo unde sunt, doar pentru a se imbogati. S-a cerut Inaltei Curti o rezolvare unitara a aplicarii Legii si nu anularea Hotararilor judecatoresti. Minciuna e deviza loe a politicienilor. Ei si sefii sindicatelor sunt raia societatii romanesti, cea mai cumplita boala parazitara a natiei romane. Rusine, hoarda de tatari flamanzi de averi si fara scrupule

  2. Pentru profu!!
    Daca asta este nivelul tau de educatie,halal prof! Halal limbaj,halal educatie faci cu copiii nostri!!! Rusine derbedeu de duzina!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *