Profesorii botoşăneni vor primi un avans de 450-500 de lei la salariu

intilnire prefect- invatamint
Întţâlnirea din biroul prefectului cristian Roman dintre liderii sindicali şi şefii din Finanţe şi Învăţământ

Cadrele didactice botoşănene vor primi un avans în sumă fix de 440-500 de lei din salariu urmând ca diferenţa salarială să o primească pe parcurs. Decizia a fost luată de Direcţia Finanţelor Publice din Botoşani, în urma discuţiilor de marţi cu prefectul Cristian Roman, şeful Inspectoratului Şcolar, Ada Macovei şi reprezentanţii sindicatelor locale din învăţământ.

Am o sumă. Din această sumă, 50% ar însemna reţineri, stopaj la sursă, şi 50% sumă netă. Din suma asta netă de 50%, vom da la fiecare o sumă fixă cuprinsă între 450 şi 500 de lei. Toţi vor lua la fel, nu contează dacă are 4.000 de lei  sau 300 de lei „, a declarat pentru BotosaniNews, Radu Ţurcanu, directorul Direcţiei de Finanţe, care adaugă că impozitele aferente salariilor şi diferenţele salariale vor fi achitate în aprilie.

Bugetul disponibil în municipiul Botoşani va fi împărţit egal între toţi cei 2.150 din municipiul Botoşani.

Am avut iniţiativa de a invita liderii de la cele două sindicate şi, împreună cu Finanţele Publice, cu cei doi primari, de Botoşani şi de Dorohoi, şi cu inspectorul general, am identificat o soluţie pe plan local. Le-am propus această soluţie. Urmează ca ei să îşi consulte liderii din teritoriu şi să ne dea răspunsul. Intenţionăm să alocăm resursele într-un mod uniform la toţi salariaţii, astfel încât să aibă pentru traiul de zi cu zi”, a afirmat, după şedinţă, prefectul Cristian Roman. El a făcut un nou apel la profesori să se întoarcă la catedră.

Am am avut două discuţii cu domnul ministru al Educaţiei, care m-a asigurat că nu este împotriva profesorilor, ci de partea profesorilor, aşa cum suntem şi noi. Împreună vom identifica soluţii. În cel mai rău caz, am spus noi, reglajele se vor face în luna aprilie, când se vor face deschiderile bugetare pentru trimestrula l doilea„, a adăugat Roman.

Marţi, la Instituţia Prefectului a avut loc o întâlnire între prefectul Cristian Roman, liderii celor două sindicate din învăţământul botoşănean, reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean, dar şi ai Direcţiei de Finanţe în vederea găsirii unor soluţii pentru a detensiona situaţia creată în învăţământ.

3 thoughts on “Profesorii botoşăneni vor primi un avans de 450-500 de lei la salariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *