Statistici ingrijoratoare: Peste 6500 de botosaneni diagnosticati cu diferite forme de cancer

Statistici ingrijoratoare la nivelul judetului. Peste 6500 de botosaneni sunt diagnosticati cu diferite forme de cancer, peste 1300 fiind cazuri noi.. In realitatea insa, numarul bolnavilor de cancer este mult mai mare, sustin medicii oncologi ai Spitalului Judetean. Potrivit statisticelor, in ultimul an s-a constatat o crestere a cancerului digestiv. Stresul, alimentatia necorespunzatoare, viata trepidanta sunt cauzele care au condus la o crestere a cazurilor de cancer digestiv.

"Judetul Botosani se situeaza la imbolnavirile de cancer sub media tarii noastre. Cancerele digestive in ultima perioada au avut o amploare mai mare, respectiv cel de colon. Poate este o scadere a varstei de aparitie. La cancerul de colo uterin virsta predominanta este 40-50 ani, insa am avut cazuri si la tinere de 20 de ani", a precizat medicul oncolog Mirela Movanu de la Spitalul Judetean.

Aceleasi statistici mai arata ca anul trecut au fost inregistrate 100 de cazuri noi de cancer de col uterin si 55 de decese.

Castilio.JPG