Botoșănenii ar putea plăti taxe și impozite mai mari în 2019. Cu ce propunere de majorare a venit Executivul Primăriei

coada-la-ghiseele-directiei-de-taxe-si-impozite-locale-botosaniExecutivul Primăriei Botoșani a făcut o propunere de majorare a taxelor și impozitelor locale pe 2019, respectiv cu aproape 15%. Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, susține că această creștere ar însemna un plus de 2,5 milioane lei la veniturile municipalității.

El spune că dacă această majorare ar fi votată de consilierii locali, nu s-ar acoperi decât o pătrime din creșterea cu salariile de la sfârșitul anului, care va fi de 10 milioane lei.

like facebook, stiri, botosaniMergând pe ultimele prevederi legislative, doar fondul de salarii de la primărie și instituțiile din subordine crește cu 10 milioane lei. Atunci am venit cu o ajustare de taxe și impozite, pe aceeași motivație: a crescut salariul minim, acum mai crește o dată, și am spus să mergem la un plus de 20 lei pe an, per apartament. Procentul ar crește cu aproximativ 15%. Această propunerea a noastră, dacă o să treacă., ar însemna pentru noi un plus la venituri de 2,5 milioane lei, dar trebuie să mai găsim 7,5 milioane lei să acoperim doar creșterea de salarii. Am obligația să fac un buget relativ rotund ca să funcționeze primăria. Nu acopăr decât o pătrime doar din salarii cu această creștere. Nu acopăr creșterea la curent, pentru cheltuieli la școli, nu acopăr creșterea la gaz, apă. Dacă nu votează, vom încerca să supraviețuim”, a spus Flutur.

Primarul susține că veniturile municipalității ar putea crește prin acordarea unui procent mai mare din banii pentru echilibrare ori prin aducerea marilor contribuabili și contribuabililor mijlocii la primărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *