Fost polițist din județul Botoșani, condamnat într-un dosar de corupție

dna sigla, stiri, botosaniUn fost poliţist din județul Botoșani a fost condamnat, marți, într-un dosar de corupție, după ce ar fi încasat ilegal subvenții agricole.

Magistrații Tribunalului Botoșani au decis condamnarea lui Ion Achițenei, din Săveni, pentru „folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea, ori în numele lor”.

Acesta a primit o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare, pedeapsă ce va fi suspendată sub supraveghere pe un timp de trei ani și jumătate.

like facebookFostul polițist a fost trimis în judecată în 2013 de procurorii DNA, dosarul fiind repus pe rolul instanței după ce a fost judecat la Judecătoria Săveni și Curtea de Apel Suceava.

Ioan Achiţenei a lucrat ca agent de circulaţie şi a fost trimis în judecată de DNA, după ce ar fi depus la APIA mai multe documente şi declaraţii inexacte cu privire la suprafeţele de teren deţinute, beneficiind ilegal de subvenţii în valoare de 3.835,39 lei.

Doi fii ai acestuia, acuzați în același dosar, au fost achitați de judecătorii din Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *