Centenarul Marii Uniri, marcat la Drochia de reprezentanți ai Consiliului Județean

drochia moldovaAcordul de Parteneriat dintre Județul Botoșani (România) și Raionul Drochia (Republica Moldova), semnat în ianuarie 2017,  a constituit o platformă de facilitare a colaborării dintre instituțiile celor două unități administrativ- teritoriale.

like facebook, stiri, botosaniAstfel, din 2017 și până în prezent, s-au semnat Acorduri de colaborare între Școala Populară de Arte ”George Enescu” Botoșani și Secția de Cultură a raionului Drochia, și între Școala din Vlădeni – Botoșani și Liceul ”Mihai Eminescu” din Drochia, între A.D.I. Zona Metropolitană Botoșani și raionul Drochia, acești parteneri derulând periodic activități comune și elaborând, în comun, proiecte transfrontaliere.

La inițiativa conducerii Școlii Populare de Arte ”George Enescu” Botoșani , în data de 8 noiembrie 2018, la Drochia , a avut loc o manifestare dedicată centenarului Marii Unirii, eveniment  la care au participat, din partea Consiliului Județean Botoșani, Liviu Constantin Toma – vicepreședinte și Otilia Moruz – director executiv, din partea Școlii Populare de Arte ”George Enescu” Botoșani, directorul Liviu Andronic iar din partea Școlii nr. 1 Vlădeni – Onica Podariu, însoțită de doi elevi ai școlii.

Unul dintre momentele importante l-a constituit plantarea, în curtea  Liceul ”Mihai Eminescu” din Drochia, a unui stejar roșu.

Astăzi plantăm în Drochia un stejar, simbol al nemuririi și trăiniciei, iar în data de 1 Decembrie vă invit la Botoșani, să facem același lucru. Vă asigur de întreaga disponibilitate de a colabora pe viitor, în proiecte de interes comun”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Liviu Toma.

liviu toma egner drochia

liviu toma drochia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *