Aproape 300 de absolvenți de liceu și școli profesionale s-au înscris în evidențele AJOFM, din peste 4000. Directorul AJOFM Botoșani: Sunt foarte mâhnit

intalnire prefectura eleviDezinteres total din partea absolvenților de liceu și școli profesionale de a se înscrie în baza de date a Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Botoșani, pentru a beneficia de indemnizația de șomaj sau de un curs de calificare gratuit. Directorul AJOFM, Teodor Dimitriu, a declarat că din cei 4000 de absolvenți de liceu din acest an, la AJOFM s-au înscris doar 260.

Nu știu unde sunt ceilalți. Sunt foarte mâhnit, deoarece noi derulăm niște proiecte europene, pe bani mulți”, a menționat Dimitriu.

like facebook, stiri, botosaniDeclarația a fost făcută la o întâlnire  pe tema învățământului profesional și tehnic botoșănean, care a avut loc la Prefectură și unde au participat reprezentanți ai instituțiilor județene cu atribuții în domeniu, dar și elevi.

Directorul AJOFM Botoșani le-a explicat absolvenților de liceu să se înscrie în evidențele AJOFM, în cazul în care nu au intrat la facultate, pentru a beneficia și de cursuri de calificare gratuite.

Pe lângă faptul că beneficiați de o sumă de bani pentru că sunteți șomeri, cursurile sunt gratuite, se decontează naveta, după care se dă o primă de angajare de 1000 lei. Piața muncii este avidă după persoane calificate”, a adăugat Dimitriu.

Absolvenții pot beneficia de indemnizație de șomaj în cuantum de 250 lei pe lună timp de șase luni, prime de mobilitate sau încadrare, cursuri de calificare gratuite și de subvenționarea locului de muncă pe o perioadă de 1-3 ani. Înscrierea absolvenților de liceu este posibilă indiferent de promovarea sau nepromovarea examenului de bacalaurea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *