Poliția ar putea amenda șoferii care încalcă legea pe baza imaginilor realizate de alți participanți la trafic

Persoanele care surprind pe video cu telefonul mobil sau cu ajutorul camerelor instalate pe bordul mașinii alți șoferi care încalcă legea pe șosele ar putea sesiza cu filmarea realizată direct Poliția, iar aceasta să se folosească de imagini pentru a sancționa șoferii vinovați, potrivit unui proiect de lege pus în dezbatere publică de un deputat USR și obținut de HotNews.ro. Poliția ar putea sancționa șoferii vinovați în lipsa acestora, însă condiția este ca filmările realizate de utilizator să conțină elemente de identificare a mașinii, a datei, orei și locului, precum și o sesizare din partea persoanei care a realizat filmarea.

like facebook, stiri, botosani„În primul rând proiectul propus e menit să încurajeze civismul, să convingă oamenii să se implice atunci când văd regulile de circulație încălcate”, a declarat pentru HotNews.rodeputatul USR Mihai Botez, inițiatorul proiectului.

„Va fi în dezbatere publică două săptămâni, iar în timpul ăsta vom asculta toate criticile sau sugestiile primite de la reprezentanți ai Poliției, de la cetățeni sau de la societatea civilă”, a mai spus Botez.

Proiectul de lege, așa cum e acum formulat, permite ca probă filmările de pe dispozitive neomologate, atâta timp cât există o sesizare scrisă făcută de autor, iar clipul video permite „stabilirea certă a numărului de înmatriculare, culorii, mărcii şi modelului vehiculului implicat în săvârşirea contravenției, precum şi a datei, orei şi locului săvârşirii contravenţiei, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenției, mai scrie Hotnews.

loading...

Loading...

3 Comentarii

 1. Fane spune:

  Subscriu!
  Asa am da dovada de mai mult spirit civic , cum fac in Franta , Germania si ar fi o solutie ca celalat sa nu urineze pe gardul primariei stiind ca poate fi vazut si filmat de cineva si poate fi amendat pentru greseala comisa!

  Răspunde
 2. Radu spune:

  DA solutia este excelenta !
  Ar mai sti de frica bivolii din trafic ca vor fi sanctionati pentru magariile facute!
  Asteptam legea in acest sens!

  Răspunde
 3. ilie spune:

  Nu sunt de acord pana instantele de judecata nu iau in considerare inregistrarile foto si video la contestatiile soferilor care sunt sanctionati pe nedrept fiindca nu se iau in considerare probele acestea.

  Răspunde

Lăsați un comentariu

*