O soție celebră din Botoșani s-a întors pe băncile școlii

Silvia Chifiriuc s-a întors pe băncile școlii. Și-a terminat facultatea, face masterul și vrea să obțină doctoratulCândva o solistă cunoscută, Silvia Roman, fostă Chifiriuc, originară din Botoșani,  a abandonat cariera muzicală de dragul familiei. De 9 ani mamă și soție, artista s-a întors însă recent pe băncile școlii. Și-a terminat facultatea abandonată, și-a luat licența, a urmat cursuri de master și, la 46 de ani, urmează un alt drum întru perfecționarea sa profesională, doctoratul.

Silvia nu a mai urcat pe scenă, în ultimii ani, decât în situații excepționale, cum a fost tributul muzical adus la începutul anului fostei sale prietene, regretata Mădălina Manole. În rest, și-a văzut de facultate – a absolvit Facultatea de Arte, secția Canto a Universității Ovidius. Iar acum continuă să învețe la distanță, făcând naveta la Constanța, mânată de speranța că, în doi ani, va deveni doctor în muzică. Un titlu cu care să le dea peste nas celor ce au acuzat-o, în anii 2000, că a ales un drum rapid către popularitate cu un album în ton cu tendințele vremurilor respective – CD-ul „O pisică îndrăgostită”, cu muzică de petrecere. Melodiile de pe acest album au fost promovate, la vremea aceea, în spectacole estivale la care participau mulți maneliști.

Silvia Chifiriuc și Oltița Chirilă se cunoșteau de-o viață. Între ele se înfiripase o prietenie frumoasă, de zeci de ani, mai ales că atât Silvia, cât și regretata actriță aveau ceva în comun: Jean Constantin, fostul iubit al soției lui Roman și partenerul de scenă al Oltiței.

Vestea morții Oltiței a căzut ca un trăsnet pentru Silvia. Aceasta a mobilizat toate cunoștințele comune pentru înmormântare și s-a implicat, weekendul trecut, în organizarea parastasului de 40 de zile. Silvia a ținut legătura, în tot acest timp, cu frații bunei sale prietene.

Acum, soția fostului premier Petre Roman intenționează să ducă mai departe numele prietenei sale. Ea s-a gândit chiar la un festival care să-i poarte numele sau măcar la o întâlnire anuală pentru comemorarea celei care a fost buna sa prietenă, actrița Oltița Chirilă.

Sursa: Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *