Poliţia cere şoferilor să nu mai dea flash-uri în trafic. Vezi cum este motivat apelul!

Poliţia cere şoferilor să nu mai dea flash-uri în trafic. Vezi cum este motivat apelul!Poliţia Română explică printr-un mesaj transmis pe pagina oficială de socializare, ce consecinţe neaşteptate poate avea un gest făcut de cea mai mare parte dintre şoferi atunci când se află în trafic: flash-urile date celorlalţi participanţi la trafic după ce se întâlnesc cu un echipaj de poliţie. 

Iată care este textul scrisorii deschise transmisă de către Poliţia Română către unii conducători auto:

„Dragă șoferule,

Te-aș ruga să nu mai dai flash-uri în trafic și îți spun și de ce am această rugăminte.

Imaginează-ți că mergi cu mașina de acasă spre serviciu și observi un echipaj de poliție. Care este primul tău gând? Te-ai gandit că stau la pândă și sunt cu radarul, nu? Ei bine, poate nu e așa!

După ce treci de echipajul de poliție, vezi o altă mașină care circulă din sens opus… sau poate două, trei…. , iar ție ți se pare că ar merge cu viteză și te gândești să le dai flash-uri și ,,să-i scapi de amendă”. Nimic de zis, ai un spirit civic desăvârșit.

Dar dacă într-una din acele mașini este un urmărit național sau internațional și ,,datorită” spiritului tău civic, el nu mai ajunge la echipajul de poliție, nu mai este oprit și reținut?

Te-ai gandit la asta? Probabil că nu. Să-ți reamintesc că el se îndrepta către locul din care veneai tu și că există posibilitatea ca el să fie căutat pentru fapte deosebit de grave.

Alege tu aici câteva fapte din Codul Penal. Dacă te-ai gândit să dai flash-uri, sigur știi și ,,lucrurile astea”.

Aceeași situație… observi un echipaj de poliție, dai flash-uri, (da, da..spiritul civic, că despre el vorbim aici), iar una dintre mașinile din sens opus este condusă de un șofer începător…și DA, a auzit el/ea ceva că dacă cineva îți dă flash-uri, înseamnă că sigur în față se află un radar.

Să revenim…un șofer începător, care nefiind experimentat în ale condusului, așa ca tine, frânează brusc, pierde controlul asupra volanului și se oprește într-un copac. Interesant, nu? Dar măcar l-ai scăpat de amendă, o să spui, probabil.

Și dacă tot vorbim de ,,flash-uri”, te-aș ruga să dai dovadă de experiența pe care crezi că o ai și să nu mai mergi în banda nr. 2, cu viteză, iar când cineva din fața ta merge cu viteză regulamentară, să te apuci și să dai, iar, flash-uri ca ”să se dea la o parte ”, pentru că te grăbești și te gândești că ,,asta e, mă ia radarul, plătesc o amendă”…pentru că știm amândoi că nu este așa. Dacă te oprește un polițist, sigur îl apostrofezi – ,,dar pe ceilalți nu-i vezi?”

Ba sigur că îi vede și i-ar și opri din a produce vreun accident rutier, dacă tu nu ai sta atât de mult să-i explici că ai permisul de mult timp și chiar dacă mergi tare, nu ai ,,făcut niciun accident”.

Îți mulțumesc încă de pe acum pentru atenție și sper să ne vedem în trafic, doar pentru a ne saluta.

Nu uita! Pe toți ne așteaptă cineva drag acasă!”

loading...

Loading...

2 Comentarii

 1. Popescu spune:

  Interesant articolul…dar se pare ca realitatea este alta!
  La capatul linie de tramvai unu a stat o masina de militie si vana pur si simplu din aglomeratie de la ora 13 masinile care nu acordau prioritate la pietoni, situatii care nu ar fi impus acest lucru , pietonii aflanduse pe marginea acostametului!
  Am stat observator special si am constatat ca era vanatoare !

  Răspunde
 2. Marian spune:

  Da, super!!
  1. Exact !!! radarul il opreste pe un urmarirt general, ma pufneste rasul. Urmaritii generali nu sunt opriti nici la vama, ajung in Costarica, Madagascar, Serbia…etc
  2. Incepatorul se sperie mai tare cand vede dicet masina de politie si pune frana si bla, bla toata povetea de mai sus, tocmai din cauza politiei nu de la flash-uri.
  3. aici nu comentez.

  Răspunde

Lăsați un comentariu

*