Fiica unor judecători din Botoșani, printre cei mai buni candidați la Magistratură. Alți șase tineri din Botoșani au fost admiși

magistratura, inm, stiri, botosaniFiica unor magistrați din Botoșani a fost admisă la Institutul Național al Magistraturii la sesiunea care s-a desfășurat în perioada iulie- octombrie 2018. Este vorba de Ioana Toporăscu, fiica fostului președinte al Tribunalului Botoșani, Adrian Toporăscu (care ocupă funcția de președinte al Judecătoriei Săveni), și a Lilioarei Toporăscu, judecător la Tribunalul Botoșani.

Ioana Toporăscu a obținut media 8,183, fiind a 15-a în ierarhia finală, în condițiile în care primul clasat a avut media 8,653.

Alți șase tineri din Botoșani au fost declarați admiși la INM. Printre aceștia se află și Beatrice Maria Bițic, Amalia Georgiana Pintiliescu, Anamaria Pancu, dar și trei candidați ale căror nume nu au fost făcute publice.

Concursul de admitere la INM a fost organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, la el înscriindu-se 2607  candidați din întreaga țară.

Pentru acest examen au depus dosare și 52 de absolvenți de drept din Botoșani care visau la o carieră de judecător sau procuror. Candidații au susținut proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoștințelor juridice la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal, urmată de testul de verificare a raționamentului logic, dar și de un interviu.

like facebook, suceava, news, stiriConcursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 300 locuri de auditori de justiție, din care 170 sunt alocate pentru ocuparea funcției de judecător și 130 pentru ocuparea funcției de procuror. La finalizarea primului an de studii auditorii de justiție vor opta, în ordinea mediilor și în raport cu numărul posturilor, pentru funcția de judecător sau procuror

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *