Un consilier județean a depistat cauza îmbolnăvirilor de cancer din Botoșani: antenele de telefonie de pe Maternitate și țevile de azbociment pe unde curge apa

consiliu judeteanUn consilier județean consideră că două cauze duc la creșterea numărului de îmbolnăviri de cancer și diabet din județul Botoșani: antenele de telefonie de pe Maternitatea Botoșani și apa potabilă care curge încă pe țevi de azbociment.

like facebook, stiri, botosaniStelian Pleșca a făcut miercuri o interpelare în Consiliul Județean și a cerut să fie prinse sume în bugetul județului pentru înlocuirea tuturor țevilor din azbociment, iar antenele de pe Maternitate să fie desființate.

Din presă, am observat că numărul bolnavilor de cancer și diabet a crescut enorm de mult în județul Botoșani. Aș vrea să dezvoltăm acest subiect și să rog conducerea Consiliului Județean să ne spună ce se întâmplă cu antenele de pe Maternitate. Oare asta să fie cauza îmbolnăviriloor a copiilor sub 3 ani de boli incurabile? Eu cred că da. La sesizarea medicilor de acolo, mămicile din Botoșani merg să nască la Suceava și Iași. Noi știm că am investit o sumă enormă și am modernizat maternitatea. Tinând antenele sus..,, bănuiesc că de aia nu mai funcționează maternitatea. O a doua cauză cred că ar fi Nova Apaserv. Printr-un program ISPA s-au înlocuit toate țevile din Botoșani și împrejurimi. În mai multe locații au mai rămas conducte de azbo. Aș dori ca cei de la Nova Apasrev să măsoare și să ne spună câți km de azbo au rămas, iar CJ să investească bani, să prindă în buget și să rezolvăm această problemă”, a precizat consilierul județean.

Un reprezentant al Consiliului Județean i-a răspuns că antenele de telefonie mobilă de pe sediul Maternității nu mai sunt funcționale de anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *