Expoziție de pictură la Galeriile de Artă ”Ștefan Luchian”

afis alina copyMuzeul Judeţean Botoşani vă invită în perioada 24 noiembrie – 6 decembrie 2018, în spaţiul Galeriilor de Artă ,,Ştefan Luchian” Botoşani, să vizitați expoziția personală ,,EXPRESIVITATE (pictură), cu lucrări semnate de artistul plastic Alina Munteanu.

Absolventă a Facultăţii de Arte Plastice, Decorative şi Design din cadrul Universităţii de Arte ,,George Enescu” Iaşi, licenţiată în Artă Murală și membru stagiar al U.A.P.R.,  Alina Munteanu îmbină, din 1999 și până astăzi,  crezul de artist cu munca de profesor de artă monumentală  la Liceul de Artă ,,Ştefan Luchianˮ Botoşani.

like facebook, stiri, botosanină la această primă ,,personalăˮ, artista a mai participat la expoziții de grup, respectiv: Expoziția absolvenților  – Galeria de Artă ,,Lăpușneanuˮ – Iași (iulie 1999),  Expoziții ,,Art-grupˮ – Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchianˮ Botoșani (2005, 2006 și 2009), Expoziţia aniversară ,,Promoţia 99”- Galeria de Artă ,,Lăpușneanuˮ – Iași (2009), Salonul Național ,,Interferențeˮ – ediția a VI-a (2017).

Cel peste 40 de lucrări, realizate în diverse tehnici (ulei, acrilyc, pastel), abordează cu predilecție tematica portretului,   despre care artista menționează că este: ,,o interogare a vieţii, o încercare de a cuprinde o parte din adevărul şi frumuseţea resimţită în faţa fiinţei umane, o imagine smulsă timpului fugar pentru a nu se topi în uitareˮ.

Vernisajul se va desfășura sâmbătă, 24 noiembrie 2018, ora 11, la Galeriile de Artă ,,Ştefan Luchian” Botoşani (Str. Piaţa Revoluţiei nr. 13, telefon 0231/514197).

Prezintă Delia Lezeriuc – critic de artă și Ana Coșereanu –muzeograf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *