VIDEO Un drum proaspăt asfaltat din Botoșani riscă să fie degradat din cauza camioanelor de tonaj. DRDP Iași: Cine îi sancționează pe cei care încalcă legea pe DN 24C?

camioane, drumUn drum național proaspăt asfaltat din județul Botoșani este pe cale să fie degradat din cauza camioanelor de tonaj care circulă în voie pe acesta, în ciuda restricțiilor de tonaj impuse, potrivit unei informări a DRDP Iași.

Este vorba despre DN 24C, care leagă localitățile Manoleasa și Rădăuți-Prut, din județul Botoșani, care în ultimul an a suportat lucrări de reparații succesive, constând în reprofilare, balastare și etanșeizare.

Drumul a fost redat traficului în toamna acestui an, însă cu o restricție de tonaj de 30 de tone, impusă de proiectant.
like facebook, stiri, botosani
Imaginile surprinse, vineri, de lucrătorii DRDP Iași arată cum camioane de mare tonaj așteaptă la încărcat în dreptul unui depozit de cereale din localitatea Mitoc, pe DN 24C, în condițiile în care acestea au o greutate proprie de 12-15 tone, iar cu tot cu încărcătură ajung lejer la 60-65 de tone.

„Cu această ocazie, DRDP Iași lansează un nou apel către autoritățile competente, în vederea sancționării celor care se fac vinovați de încălcarea HG 1373/2008 privind reglementarea furnizării și transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România”, susțin reprezentanții DRDP Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *