S-a lansat cea de a XI-a ediție a concursului național pentru licee, Euroșcoala 2018- 2019

Inspectoratul Scolar, Botosani, stiri, isjBiroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN), a lansat cea de a XI-a ediție a concursului național pentru licee, EUROSCOLA 2018- 2019.

La concursul național Euroscola pot participa elevii claselor a IX-a – a XI-a. Fiecare liceu participant poate fi reprezentat de către o echipă formată din cel mult 24 de elevi și 2 profesori coordonatori. Grupurile de elevi pot proveni dintr-o singură clasă sau din clase diferite ale aceluiași liceu. Un liceu poate participa la concurs cu o singură echipă, și poate participa, de asemenea, în fiecare an la concursul național, însă, nu poate participa doi ani la rând la Ziua Euroscola de la Strasbourg.

like facebook, stiri, botosaniPentru participarea la concursul național, liceele vor primi o diplomă de participare și, dacă vor fi invitate la Ziua Euroscola, vor primi un certificat de participare la programul Euroscola de la Strasbourg.

Ediţia 2018-2019 a concursului „Euroscola” se desfășoară sub titlul generic „Europa pentru noi”. Elevii sunt invitați să identifice și să aleagă unul dintre proiectele realizate cu finanțare europeană în zona în care se află unitatea lor de învățământ și să realizeze o campanie de promovare a acestuia. Poate fi ales orice proiect care a fost realizat cu finanțare europeană, în orice domeniu/arie de interes: educație, incluziune socială, cooperare transfrontalieră, competitivitate, resurse umane, dezvoltare urbană și rurală, agricultură, infrastructură, etc.

După derularea campaniei, unitățile de învățământ vor trimite dosarul de concurs care va conține: o scrisoare semnată de către directorul unității de învățământ și stampilată în mod corespunzător, care va cuprinde: numele și tipul liceului, adresa de corespondență, numărul de telefon și adresa de e-mail a școlii, datele de contact ale celor doi profesori coordonatori (nr. telefon, adresă e-mail), numele, prenumele și clasa elevilor care fac parte din echipa de campanie (maximum 24 de elevi), potrivit unui comunicat al IȘJ Botoșani.

Pentru înscrierea în concursul național Euroscola, unitatea de învățământ va trimite o notificare la adresele de e-mail ale BIPE şi MEN: [email protected], respectiv, [email protected] referitoare la demararea campaniei, cu includerea link-ului către anunțul online.

Dosarele vor fi trimise prin poștă/curier sau depuse la adresa:Biroul de Informare al Parlamentului European în România, Str. VasileLascăr nr. 31, etaj 1, cod 020492, București – Sector 2.

Termen limită de trimitere a proiectelor: 24 octombrie 2018 (data înregistrării poștale). Dosarele pot fi depuse la Biroul de Informare al Parlamentului European în România până la 24 octombrie 2018, ora 17:00.

Informaţiisuplimentare:http://www.europarl.europa.eu/romania/ro/ue_si_tinerii/euroscola.html

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *