Lansare de carte la Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu”

Lansare carte Fata cu pantofi rosiiSâmbătă, 20 octombrie, începând cu ora 12:30, vă invităm în  Sala de Lectura a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”, la lansarea cărții      ”Fata cu pantofi roșii”.

Lucrarea aparține Claudiei Mitră, scriitoare botoșăneană aflată la al 4-lea titlu publicat, după volumele de versuri ”Dincolo de oglindă” și ”Îngeri de sticlă” și volumul de proză ”Viața ca un fir de păpădie”.

like facebook, stiri, botosaniLa proză revine autoarea și în ”Fata cu pantofi roșii”, lucrare despre care profesorul și scriitorul Lucian Strochi notează în prefață: ”În această nuvelă, Claudia Mitră se desparte definitiv, dar deloc brutal de poezie. Liricul este inundat de dramatic, iar epicul a devenit precis, cu o traiectorie logică, nu neapărat previzibilă. Monocordă, asemenea unui cântec stins, dar fulgerat de lumini optimiste, proza Claudiei Mitră nu vrea să se despartă de iubire. În logica ei, logica inimii, un cerc va fi întotdeauna o spirală. Adică va include și transcendentul. ”

Prezentarea volumului va fi susținută de poeta Mihaela Ciubotariu și Traian Apetrei, directorul Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoșani. Manifestarea se va bucura și de două momente speciale. Este vorba de lectura publică realizată de actrița Petronela Lorena Chiribută și momentul folk asigurat de Vlad Calimandriuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *