FOTO Ștafeta Veteranilor a ajuns la Botoșani. Militarii și voluntarii, așteptați în fața Primăriei de Cătălin Flutur

stiri, botosani, invictusȘtafeta Veteranilor, manifestare organizată de un grup de veterani de război din Irak și Afganistan a ajuns, joi seară, la Botoșani. Atleții, militari și voluntari, au fost primiți în fața Primăriei Botoșani de primarul Cătălin Flutur, de comandantul Garnizoanei Botoșani, Cornel Titiliuc, dar și de militari și civili din Botoșani.

like facebook, stiri, botosaniȘtafeta Veteranilor, care de la Botoșani a plecat la Suceava, este un eveniment anual aflat la a V-a ediție și este o acțiune de nivel național.

Ea integrează eforturile a peste 150 de atleți de a acoperi peste 3300 km de alergare, în scopul promovării valorilor naționale și a respectului față de veteranii și eroii României.

stiri, botosani, invictus, stafeta veteranilorSoldaţii, dar şi voluntari din grup aleargă între Bucureşti şi oraşul Carei. Urmează astfel traseul parcurs de Armata Română în luptele pentru eliberarea ţării, după 23 August 1944. Punctul final va fi pe 25 octombrie, ziua Armatei Române.

De altfel, în perioada 20-27 octombrie 15 veterani români vor participa la Jocurile Invictus de la Sydney. Este a doua participare a eroilor români la această competiţie unică în lume, înfiinţată de prinţul Harry al Marii Britanii. Competiţia va reuni 500 de participanţi.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *