O bancă din România dispare de la 31 decembrie. Ce se întâmplă cu creditele și conturile clienților

credit, banca, stiri, botosani, imprumut, ghiseu bancarO bancă comercială din România, care are sucursală și în Botoșani, va dispărea total de pe piață începând cu 31 decembrie 2018. Este vorba de Bancpost, care va fi „înghițită” de Banca Transilvania.

Acţionarii Băncii Transilvania au aprobat, în cadrul Adunării Generale Extraordinare de marţi, fuziunea cu Bancpost, aceasta din urmă pierzându-și personalitatea juridică la 31 decembrie 2018.

Banca Transilvania a achiziţionat Bancpost de la Eurobank Group în aprilie 2018, deţinând în prezent peste 99% din capitalul social al Bancpost.
like facebook, stiri, botosaniUlterior momentului achiziţiei a fost demarată integrarea Bancpost în Grupul Financiar Banca Transilvania, respectiv demersul de obţinere a aprobărilor din partea autorităţilor.
Astfel, în cursul lunii septembrie, Banca Transilvania a obţinut autorizarea fuziunii de către Banca Naţională a României.
Până la finalul anului, când va fi finalizată integrarea, cele două bănci vor avea în continuare activitate separată. Ultima zi lucrătoare la Bancpost va fi 28 decembrie 2018, iar prima zi lucrătoare din anul viitor la Banca Transilvania va fi 3 ianuarie 2019.
Pentru operaţiuni, servicii şi consultanţă, clienţii Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN trebuie să se adreseze, în continuare, entităţilor respective.
Conturile clienţilor Bancpost rămân la Bancpost până la finalizarea integrării Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN în Grupul Financiar BT.
Grupul Financiar Banca Transilvania este cel mai mare grup financiar din România. BT are 2,5 milioane de clienţi, aproape 500 de sedii şi peste 7.000 de angajaţi. În 2015, BT a achiziționat și Volksbank.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *