Probleme cu asigurarea salariilor în școlile botoșănene. Lider LSI: Există la această dată peste 20 de școli care nu mai au buget

profesori cancelarieMai multe unități de învățământ din județul Botoșani întâmpină probleme cu salariile, iar în cazul în care nu va fi o rectificare bugetară, există riscul ca profesorii să nu-și primească salariile până la sfârșitul anului. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, a declarat că există la această dată peste 20 de școli care nu mai au buget și s-a făcut echilibrare din celelalte școli pe luna septembrie, astfel ca profesorii să-și primească lefurile.

like facebook, stiri, botosaniră rectificare bugetară, în mod sigur nu se vor poutea plăti salariile până la sfârșitul anului. Motivul este că se determină incorect costul standard. Costul standard ori este un instrument depășit, iar dacă vrem să îl folosim în continuare, trebuie să ținem cont de realități. Nu se poate să folosim costul standar ca instrument de finanțare și să nu pot să-mi acopăr bugetul în unitățile în care funcționez cu clase supradimensionate, și vorbesc despre cele două colegii, despre școlile generale și grădinițele care funcționează cu număr peste efectivul maxim stabilit de lege și nu mă pot încadra în bugetul alocat”, a menționat Axinte.

El spune că unitățile de învățământ trebuie, de asemenea, să-și construiască bugetele pe anul viitor în luna octombrie, însă nu știu la ora actuală ce creștere salarială va fi acordată anul viitor în învățământ.

Ne aflăm în perioada când trebuie fundamentate bugetele școlilor pe anul viitor. O să ne trezim din nou în aceeași situație la anul, că nu o să avem buget suficient, pentru că nu știm cum să construim proiectul de buget. Nu știm la ora aceasta care sunt creșterile salariale care se vor acorda anul viitor. Am cerut să se stabilească clar care este creșterea salarială care se va acorda, care este grila care se va aplica de la 1 ianuarie, având în vededre că în Legea 153 se spune că în fiecare an de până în 2022 se va aplica o majorare salarială reprezentând 25% din diferența dintre ce se plătește acum și ce se va plăti în 2022, nu o creștere de 25%”, a adăugat Axinte.

One thought on “Probleme cu asigurarea salariilor în școlile botoșănene. Lider LSI: Există la această dată peste 20 de școli care nu mai au buget

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *