Bani încasați necuvenit de mai multe mame. Decizii emise de AJPIS Botoșani pentru recuperarea debitelor

carucior copii, mama, stiri, botosaniAgenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a emis un număr de 23 de decizii de recuperare a unor sume încasate ilegal de mamele care beneficiază de indemnizația de creștere a copilului. În urma unor controale efectuate de AJPIS Botoșani, s-a constatat că au fost  mame care nu au anunțat că și-au reluat activitatea, acestea beneficiind și de indemnizația întreagă, dar și de salariu.

În perioada ianuarie – septembrie 2018, la nivelul agenției au fost emise 23 decizii privind recuperarea unor sume încasate necuvenit în cuantum de 21.528 lei. Cauza principală a fost aceea că persoanele beneficiare nu au anunțat în termenul legal reluarea activității”, a declarat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani.

La 30 septembrie, la nivelul județului Botoșani, era înregistrat un număr de 2.637 beneficiari de indemnizație pentru creșterea copiilor.

like facebookAJPIS încearcă acum recuperarea debitelor constatate. Pentru persoanele aflate în plată recuperarea se face prin reţinere din drept, iar în cazul celor care nu mai sunt în plată se vor trimite notificări la domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *