,, Pădurea copilăriei” – acțiune de împădurire organizată de Vestra Industry și Ocolul Silvic Adâncata

plantat copaci botosan1iNe-am obișnuit cu imagini dezolante când vorbim despre pădurile noastre. Cu zone despădurite, cu tone de gunoaie aruncate în păduri, cu oameni lipsiți de suflet, de judecată și inițiativă.  Există însă și vești bune, există și fapte bune și oameni implicați , curajoși care să le înfăptuiască!

Aproape 600 de voluntari au împădurit sâmbăta, 13 octombrie 2018,  o suprafaţă de 2,5 hectare de teren defrișat aflat în localitatea Adâncata, județul Suceava, în cadrul campaniei Campaniei de voluntariat civic ,,Pădurea copilăriei”.

like facebook, stiri, botosaniEste vorba despre o inițiativă de împădurire pe bază de voluntariat, organizată și coordonată de Vestra Industry (companie din cadrul grupului Elsaco) împreună Ocolul Silvic Adâncata. Scopul campaniei a fost reîmpădurirea terenurilor despădurite dar și conștientizarea importanței implicării, ca voluntar, în acțiunile de protecție a mediului.

Sub sloganul „Plantăm pentru viitorul nostru!”, iubitorii de natură din județele Suceava, Botoșani și Iași, s-au bucurat de o experiență unică într-un loc spectaculos .

Voluntarii de toate vârstele,  împărțiți pe echipe, au făcut vetre, au săpat gropi, au plantat , sub atenta supraveghere a silvicultorilor de la Ocolul Silvic , 5000 puieți de salcâm și paltin.
Campania s-a remarcat printr-o organizare impecabilă, dar și prin entuziasmul voluntarilor. Toată activitatea a fost susținută și de partenerii oficiali  ai acestui eveniment, Magii Pădurilor, Moșia Cai de Vis, Auchan Suceava. Să nu uităm totuși și de elevii, preșcolarii  și cadrele didactice care s-au implicat activ în această acțiune.

Ziua frumoasă de toamnă i-a animat pe toţi cei prezenţi. Nu a lipsit voia bună, hărnicia, chitara și ceaiul cald; aşa că nimeni nu a plecat până când dealul nu s-a umplut de arbori tineri.

“Am venit ca să facem aici ,,Pădurea copilăriei” împreună cu colegii mei, cu părinții și doamna mea fiindcă iubesc natura, fiindcă e foarte, foarte frumoasă și-mi place la pădure!”, spune Maria, unul dintre copiii participanți.

 „Pădurea copilăriei” este o iniţiativă de împădurire pe bază de voluntariat, care își propune implicarea societății civile, a instituțiilor publice, companiilor și publicului larg, indiferent de vârstă sau preocupări,  în plantarea, creşterea şi protejarea pădurilor .

,,Campaniile de genul acesta sunt imperative în ziua de astăzi. Nevoia de a planta în conștiința copilului grija și responsabilitatea față de natură a devenit tot mai acută. Resursele sunt limitate și cei care ne calcă pe urme ar trebui să învețe că pentru a consuma, trebuie mai întâi să producă, să lase ceva în urma lor. Obiectivul în jurul căruia Compania Vestra își concentrează atenția și resursele sunt campaniile de educare a publicului tânăr în vederea unui stil de viață echilibrat și protejarea mediului înconjurător , a declarat Vlad Valeriu Iftime, Vestra Industry. 

”Prin această acțiune dorim să demonstrăm că, printr-un parteneriat solid, funcțional  între Ocolul Silvic  și societatea civilă, se poate organiza o amplă acțiune de împădurire care să vină în întâmpinarea nevoilor comune , de sănătate, de verde, de curat, de frumos!! Mulțumim  oamenilor entuziaști, proactivi, care gândesc pozitiv și care nu rămân indiferenți la situația pădurilor , conștientizând rolul și importanța acesteia în existența  viitorului  nostru! ( Ing. Mihețiu Carmen, șef Ocol Silvic Adâncata)

 ,,Poate că prin  activitatea de astăzi împreună cu voluntarii noștri nu am schimbat întreaga lume, însă în mod sigur ne-am schimbat pe noi înșine, iar copiii au fost martorii activi ai uneia dintre cele mai folositoare lecții de viață: lecția despre muncă și responsabilitate! (prof. Ștefură Ana , Școala Gimnazială,, Miron Costin)

Sursa: comunicat presa Companiei Vestra Industry

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *