Lucian Trufin: “I-am încurajat pe fermieri să se se asocieze, i-am ascultat, iar acum am promovat în Senat modificările cerute de aceștia la Legea Cooperației Agricole”

psd sigla, botosani, stiriOdată cu deblocarea aplicării beneficiilor fiscale atât pentru Cooperativele Agricole cât și pentru membrii acestora, interesul fermierilor în a se asocia a crescut simțitor.

Miercuri, 10 octombrie,senatorul Lucian Trufin a susținut în calitate de inițiator în plenul Camerei Superioare a Parlamentului României, Proiectul de Lege de modificare și completare a Legii 566/2004, a cooperației agricole.

“Am lucrat la aceste modificări substanțiale ale Legii în Comisia pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Dezvoltare Rurală, am beneficiat de sprijinul reprezentanților asociațiilor de profil iar Ministerul Agriculturii dar și cel al Finanțelor Publice au susținut modificarea Legii” a declarat senatorul Lucian Trufin.

Demersurile de modificare și completare a Legii cooperației agricole vin ca urmare a multiplelor sesizări primite de senatorul botoșănean în întâlnirile organizate în județ cu fermierii locali dar și din partea organizațiilor de profil din România. Modificările aduse legii cooperației vizează în mod special clarificarea regimului juridic și fiscal aplicabil Cooperativelor Agricole dar și definirea mai clară a relațiilor dintre Cooperative și membrii acestora.

“Încurajarea fermierilor și promovarea nevoii de asociere în Agricultura românească au fost și rămân obiective în activitatea mea de senator ales în județul Botoșani, dar un senator are în principal prerogativa de a iniția și modificaanumite  legi atunci când, ascultându-i pe beneficiarii direcți ai prevederilor legale, constată că există disfuncționalități majore în aplicarea legii. Mulțumesc colegilor  care prin votul acordat în Senatul României, în calitate de primă cameră sesizată, au  înțeles că, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, piața produselor agroalimentare  și-a schimbat coordonatele fiind necesară modificarea legii cooperației, iar proiectul de lege la care am lucrat  are ca scop principal mai buna funcționare a formelor asociative cunoscut fiind faptul că este șansa fermierilor români de a fi competitivi și a rezista concurenței din partea fermierilor europeni” a mai declarat senatorul social democrat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *