Efectul grevei transportatorilor: Aproape 2.500 de elevi navetiști din județul Botoșani nu au ajuns la ore

elevi navetisti, autobuz, abonamente, stiri, botosaniProtestul transporatorilor are efecte asupra învățământului botoșănean. Un număr de 2.246 de elevi au absentat joi de la școală ca urmare a faptului că nu au avut cu ce să facă naveta , a declarat Gabriel Hârtie, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean.

Numărul acestora este mai mare, având în vedere că în unele școli se învață și în schimbul II, iar cei peste 2.200 de elevi raportați sunt din schimbul I.

like facebook, stiri, botosani”Am solicitat de la directorii de școli o situație cu elevii care fac naveta și care au lipsit de la școală. În funcție de cifra pe care o avem, la nivelul fiecărei unități de învățământ se pot găsi soluții, în sensul că poate ajunge chiar să hotărască să motiveze absențele acelor copii pe ziua de astăzi (nr. joi), având în vedere că nu este vina lor”, a spus inspectorul general al IȘJ.

Problema grevei transportatorilor se află și în atenția Instituției Prefectului.

Am primit o adresă din partea membrilor Filialei Botoșani a Federației Operatorilor Români de Transport, care ne anunță că începând cu data de 11 octombrie 2018, vor înceta activitatea de transport interjudețean și județean. În acest sens, Instituția Prefectului a informat printr-o adresă oficială Ministerul Muncii și Justiției cu privire la acest aspect. Este o situație delicată în cazul elevilor. Probabil o să folosească alte mijloace de transport, dar noi ca instituție nu avem ce face”, a declarat subprefectul Daniela Lozneanu.

Potrivit reprezentanților IȘJ, la nivelul județului Botoșani sunt aproximativ 4.400 de elevi navetiști.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *