O firmă din Botoșani va înființa o fabrică de producere a panourilor din lemn pentru mobilă, în baza unui proiect cu fonduri europene

PALTINUL INTERAX PROIECT, daniel grigoreanu, stiri, botosaniO firmă din Botoșani va înființa o fabrică de producere a panourilor din lemn pentru mobilă, în baza unui proiect cu fonduri europene. Este vorba de societatea comercială Paltinul Interax Proiect, administrată de Daniel Grigoreanu,. Aceasta va implementa proiectul “Achiziționarea de echipamente și utilaje tehnologice în scopul creării unei activități noi în cadrul SC Paltinul Interax Proiect SRL, în municipiul Botoșani, județulBotoșani”.

Proiectul, în valoare de 1,47 milioane de lei, este finanțat prin Regio– Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 “Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.1 – “Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatarii economice a ideiilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”.

like facebook, stiri, botosaniProiectul, care se derulează pe o perioadă de un an, are ca obiectiv înființarea unei activități noi în cadrul societății, respectiv o hală de producție panouri de lemn – activitate ce necesită achiziționarea de echipamente și utilaje tehnologice noi, dar crearea și menținerea a cinci locuri noi de muncă.

Investitia pe care dorim să o înființăm apare pe fondul valorificării oportunităților apărute în piață, mai exact în industria mobilei și a amenajărilor interioare, cu privire la schimbarea direcției de utilizare a materiei prime. Producătorii de mobilă și amenajări interioare dezvoltă un nou trend prin faptul că au început să utilizeze tot mai des, în procesul de producție, panoul de lemn, renunțând treptat la celelalte tipuri de materii prime folosite: cherestea, pal, MDF, care necesită un flux de producție mult mai complex”, susține Daniel Grigoreanu.

Potrivit acestuia, panourile de lemn sunt preferate de producătorii de mobilă și amenajări interioare din mai multe motive, printre care costul de producție mai mic, dar și durabilitatea și rezistența mai mare la diferitele condiții climaterice decât cheresteaua sau lemnul masiv.

Segmentul de piata in care se regaseste firma din Botoșani este reprezentat de 17 agenti economici, din care doi activeaza la nivelul Regiunii Nord-Est, mai exact in judetul Suceava, ceea ce inseamna ca in Regiunea Nord-Est, concurenta in acest segment de piata este lejera.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *